Educatie vs/= Școală?

0

Ce înseamnă să fii educat? Să ai note mari la școală? Să termini o facultate? Să ajungi cunoscut de lumea întreagă pentru succesul tău într-un anumit domeniu?

Azi, având puțin mai mult timp liber, am colindat puțin internetul (la propriu și la figurat – vezi noile videoclipuri cu corul AMiCUS Timișoara) și am dat peste două postări interesante, de la care vreau să trageți singuri concluziile:

1. Un spin-off de la celebrul ”Why I hate religion, but love Jesus” pe tema educației: ”Why I hate school, but love education”

2. O postare pe pagina de facebook a lui Lorand Soares Szasz (despre care am scris azi un articol):

Concluzie dupa o zi in care am participat la aniversarea de 20 de ani de la infintarea liceului in care am absolvit.

Cand eram elev nu stiam la ce o sa imi foloseasca „tampenile” pe care le invat. Pe atunci nu stiam ca:
– dupa 6 ani o sa ajung sa lucrez in cea mai mare firma de coaching si o sa trebuiasca sa invat de la cei mai buni din lume in ENGLEZA
– dupa 7 ani o sa trebuiasca sa cresc cifra

de afaceri a firmelor de milioane de euro si ca ar fi bine sa stiu MATEMATICA
– dupa 10 ani o sa vorbsc in fata la mii de oameni in limba ROMANA
– dupa 11 ani o sa trebuiasca sa tin cursuri in limba MAGHIARA
– dupa 5 ani o sa calatoresc in toata europa si ar fi bine sa stiu unde sunt (GEOGRAFIE) si ce s-a intamplat acolo (ISTORIE)
– dupa 12 ani o sa am o sedinta cu CEO-ul de la Loreal si ca ar fi bine sa stiu un pic de FRANCEZADragi elevi si studenti… invatati, pentru ca nu stiti niciodata la ce o sa va foloseasca acele informatii!!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More