Despre mine

Poate unii mă cunoașteți din vechiul blog, poate unii ați ajuns aici cu ajutorul lui nea’ Google sau prin alte căi, dar cred că ar fi indicat să mă prezint.

Așadar, mă numesc Ovidiu Balaban-Popa, am 26 de ani și sunt medic rezident în specialitatea psihiatrie. Am ales medicina în primul rând datorită pasiunii mele pentru creierul uman (cărțile lui Ben Carson au avut o mare influență asupra acestei decizii), iar blogging-ul datorită pasiunii mele pentru online și publicistică (am avut onoarea de a fi redactorul șef al revistei școlii în generală). Printre alte pasiuni și hobby-uri se numără muzica (pianul, în special) și curiozitatea.

Să explic puțin etimologia numelui blogului.

  • “Ovidius” își are originea în liceu unde diriginta mea, profesoară de limba latină și română, îmi spunea Ovidius, asemenea faimosului poet roman. Mie mi-a plăcut, de asemenea, pentru că sună așa mai… intelectual. Și merge foarte bine pentru un nickname.
  • ”MD” vine în mod normal de la ”Medical Doctor”, dar mai poate abrevia ”Mind Doctor”, ”Music Doctor” (se referă strict la efectele medicale ale muzicii, nu că aș fi cine știe ce doctor în muzică – am doar 3 ani de pian în clasele primare), ”Mare și Dolofan” (Balaban în limba găgăuză înseamnă mare, înalt – am aflat asta de la Vova, profu’ de muzică din liceu) sau ”Medical Duo” (sunt căsătorit cu o medicinistă și peste puțin timp vom fi ”Mom and Dad”). Iar pentru cei care urmăresc serialul House MD, puteți deduce și din fontul cu care este scris logo-ul.

Am reușit să-mi scriu și o scurtă autobiografie. Am făcut-o cu ocazia împlinirii a 21 de ani de existență pe Planetă.

No Responses

Write a response