Sensul Creației

0

Nu știu dacă ați urmărit vreodată postul de televiziune ”SperanțaTV”, un post de televiziune creștin, cu emisiuni foarte interesante (pentru cei interesați de cultură, spiritualitate…). Una din emisiunile mele preferate este ”Viața la superlativ”, moderată de Cornel Dărvășan. A trecut ceva timp de când nu am mai deschis arhiva emisiunilor să văd ce mai este nou, dar în seara asta mi-am aruncat puțin privirea pe-acolo și am văzut un titlu interesant: ”Sensul Creației”. Iar cum pe mine mă pasionează subiectul acesta, era modul de relaxare perfect după o zi plină de învățat.

Invitatul special din emisiunea respectivă a fost Dr. Răzvan Mihalcea, rezident la Spitalul Fundeni, secția Hematologie. L-am mai văzut și la alte emisiuni, și m-am gândit că trebuie să fie interesantă dezbaterea, mai ales că era privită din punctul de vedere al unui medic. Din păcate/fericire nu a fost o discuție clasică despre creaționism/evoluționism (care mi-ar fi plăcut să o aud), ci mai mult o ”meditație” asupra sensului vieții. O meditație chiar interesantă. Au fost făcute comparații între diferitele raționamente ale marilor gânditori ai omenirii (Sartre, Pascal, Hemingway, Cioran), au fost expuse raționamente proprii, au fost discutate modurile de gândire ale tinerilor din ”măreața” noastră epocă post-modernă…pe scurt, au încercat să răspundă cât mai bine posibil la întrebarea: ”Care este sensul vieții noastre?”.

Vă recomand să vizionați și voi această dezbatere, dacă aveți cumva puțin timp liber (55 de minute și 8 secunde), care o puteți AICI [click].

Sensul Creației 1

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More