Are bărbatul mai puține coaste decât femeia?

0

Zilele acestea am avut parte de o discuție cu privire la numărul de coaste pe care le are bărbatul față de femeie, referindu-se la istoria Biblică a Creațiunii.

Cu toții știm că Dumnezeu a creat-o pe Eva din coasta lui Adam, dar mulți cred că, dacă Dumnezeu i-a luat o coastă lui Adam, urmașii lui se vor naște cu o coastă în minus. Această teorie chiar a existat prin secolul 19, când  Jean-Baptiste Lamarck, unul dintre promotorii teoriei evoluționiste, credea că un deget amputat, o coadă tăiată (la animale) se poate ”transmite” la generațiile următoare. Evident, această teorie a fost discreditată cu mult timp în urmă.

Hai să vedem ce zice anatomia despre organizarea cutiei toracice. Citez din wikipedia:

”O cutie toracică umană normală este formată din 24 de coaste, sternul, cartilajele costale și cele 12 vertebre toracice. […] Pot apărea variații în numărul de coaste. Una din 200-500 de persoane au o coastă cervicală adițională, cu predominanță la sexul feminin.”

Poate de aici a provenit ideea cum că femeile ar avea o coastă în plus față de bărbați, asociind-o nepotrivit cu istoria Biblică a Creațiunii.

coasta-adam

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More