Studentul anului – ediția 2012

0

În urmă cu câteva zile am primit un e-mail de la unul din organizatorii proiectului-concurs ”Studentul Anului”, propunându-mi un parteneriat media între OvidiusMD.net și Studentul Anului. ”Parteneriat media”? Wow! Sună pompos, nu-i așa? Doar sună…dar în realitate, treaba-i simplă: eu scriu articole despre proiect, pun banner-ul lor la mine pe blog, iar ei îmi pun logo-ul pe materialele lor publicitare și pe site. Eu credeam că o să fie un fel de campanie publicitară cu program afiliat, refferali etc., dar e bine și așa.

Am terminat cu introducerea lăudăronică, acum să trecem la subiect. ”Studentul anului” este o competiție lansată de VIP (Voluntari pentru Idei și Proiecte) care dorește a desemna și premia cel mai bun student din țară pentru fiecare domeniu de studiu (Medicină, Arhitectură, IT, Jurnalism și Comunicare, Economie și Drept). Prima ediție a acestui concurs a avut loc în 2001, în care era doar un singur domeniu premiat, economia. De atunci, în fiecare an s-au mai adăugat noi domenii de studiu, ajungând în 2012 la 6 astfel de domenii. Partenerii oficiali (Capital Partners, KPMG si British Council) sunt cei care oferă premiile celor mai buni studenți din țară. Premiile nu sunt dintre cele mai mici (locul 1- 2000 euro, locurile 2 și 3 – 500 euro).

Ce trebuie să faci ca să ajungi ”Studentul Anului 2012”?

În primul rând, trebuie să fi înscris la o facultate de profil din țară sau străinătate și să nu depășești vârsta de 27 de ani. Apoi trebuie să completezi un formular de înscriere care va ține locul unui CV (activitatea curiculară și extracuriculară) și va conta 25% din valoarea punctajului total. Restul de 75% se acordă pe un eseu, care este de fapt proba de concurs, pe o temă dată pentru fiecare domeniu, temă care se va anunța peste 2 săptămâni. Anul trecut, pentru medicină, tema a purtat titlul: ”Importanța și relevanța programelor de profilaxie și screening în activitatea medicală”, iar locul I l-a ocupat o studentă din anul IV la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Corina Stanciu.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul oficial al concursului – studentulanului.ro, în mapa de prezentare sau pe pagina de facebook.

Dați vestea mai departe, pe facebook, messenger etc, să participe cât mai mulți studenți și să demonstrăm că ”Banatu-i fruncea”!

Studentul anului - ediția 2012 1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More