Blogul unui medic rezident psihiatru pasionat de Minte, Medicina si Muzica. Cursuri Medicina Timisoara.

Tutorial: Profilaxia cărților legate cu spirală de plastic – metodă originală

O să încep cu o scuză: ideea pentru acest articol am avut-o de multă vreme (metoda o aplic încă din primul primul an de facultate), dar n-am reușit să o pun în aplicare din motive tehnice (probleme cu bluetooth-ul la telefon – pentru transferul pozelor => achiziționat cablu USB vineri).

Deci, în ce constă această metodă de ”profilaxie” a cărților/documentelor legate cu spirală de plastic? În primul rând trebuie să precizez care este ”boala” care trebuie ”profilaxiată”. Majoritatea cărților cumpărate de la xerox-urile studențești  sunt  listate în format ”landscape”, iar aparatul pentru legat este setat să perforeze perfect doar foile în format „portrait”. Așadar, la foile ”lanscape” rămâne o ”gaură” incomplet închisă, iar după multe utilizări (închidere-deschidere), colțurile încep să se încâlcească și după ceva timp cartea să devină inutilizabilă.

Ca să prevenim acest lucru să se întâmple, am dezvoltat o metodă prin care să se elimine ”gaura incompletă”, astfel încât legarea să fie perfectă.

În cele ce urmează o să explic cu ajutorul fotografiilor făcute Blackberry-ul meu cum funcționează ”metoda Ovidius”:

 

Întâi trebuie să tăiem partea din spirală care cuprinde ”gaura incompletă” din partea de jos a cărții

 

Apoi eliminăm ”colțurile” care au rămas pentru a nu favoriza încâlcirea lor

 

Așa trebuie să arate la final

 

Fii la curent cu ultimele noutati de pe pagina de Facebook
Distribuie prietenilor:
1 Comment
  1. Uzzell says

    Hello! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

Leave A Reply

Your email address will not be published.