„America the beautiful” – o nouă carte semnată Ben Carson, M.D.

7

Nu știu dacă ați observat, dar aproape la fiecare articol scris pe blogul acesta, primele cuvinte sunt adverbe de timp (”astăzi”, ”în urmă cu câteva zile”, ”zilele acestea” etc). De fiecare dată când concep un articol nu pot să  mă gândesc la o altă introducere. 

Astăzi se împlinesc 11 zile de când poștașul a bătut la ușă și a zis: ”Ovidiu Balaban? Asta trebuie să fie pentru dumneavoastră!” Și mi-a înmânat un plic din carton reciclat pe care scria TheBookDepository…am știut exact ce conține. De fapt, am presimțit (nu sunt neam cu Cristian Gog) că o să primesc cartea din momentul în care am auzit soneria apartamentului. În fine, gata cu introducerea…”să trecem la treabă”!

Cartea pe care am primit-o are ca titlu ”America the Beautiful – Rediscovering What Made This Nation Great” scrisă de Ben Carson M.D. împreună cu soția sa, Candy.

Cred că majoritatea din cei care citiți acum acest articol ați auzit, dacă nu citit, despre Ben Carson. Pentru cei care încă nu știu cine este Ben Carson, le recomand să urmărească un scurt (1:15) ”filmuleț de prezentare”. Dacă v-a plăcut filmulețul, vă recomand de asemenea să citiți măcar prima carte, ”Mâini înzestrate”, sau să vizionați filmul cu același titlu, pentru a vă face o ”imagine de ansamblu”   despre acest minunat om. Pentru mine personal, Ben Carson este unul din motivele pentru care am dat la medicină.

Așadar, despre ce este vorba în cea de-a 5-a carte semnată de Dr. Carson? Spre deosebire de celelalte cărți, ”America the Beautiful” se încadrează în ”Political science/Civics&Citizenship”(cel puțin așa scrie pe spatele cărții). Tot pe spatele cărții găsim scris și o scurtă descriere, care sună în felul următor (tradus de mine):

”Abordând problemele din avangarda minții americane … sistemul sanitar, educația, capitalismul și multe altele… America the Beautiful este o lectură indispensabilă. […] aici este un manifest sobru și plin de inspirație al măreției Americii, al neajunsurilor ei, precum și valorile și schimbările ce trebuie să aibă loc pentru a purta țara noastră spre un viitor strălucit și prosper.”

Acum trecem la partea din față, mai exact partea de pe verso a copertei (pff…asta sună ca și definiția mea ”științifică” pentru f*nd: ”sfincterul de pe suprafața postero-inferioară a plicii intergluteale”). Cu litere mari și roșii, această parte a copertei începe cu următoarele cuvinte: ”Cum să îmbunătățim viețile noastre, comunitățile noastre, națiunea noastră, lumea noastră.” Asta este, cred eu, ideea centrală a acestei cărți pe care o putem aplica toți, indiferent de țara în care locuim. 

Cartea o puteți cumpăra de pe BookDepository (click pentru link) cu numai 13 euro – livrare gratuită. Este cea mai ieftină variantă posibilă, în România o puteți cumpăra la prețuri între 86 – 110 RON + transport.

 

"America the beautiful" - o nouă carte semnată Ben Carson, M.D. 1

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More