Tocmai ce am venit de la bucătărie și, trecând prin holul apartamentului, gazda mea se uita la Happy Hour unde, ”eroul neamului”, Cristian Gog își promova scamatoriile. De data asta, nu s-a folosit de nici un truc ieftin, de nici o iluzie optică, ci de anatomie. Nu că ar fi studiat el foarte multă anatomie, totul a constat într-o simplă căutare pe youtube. Asta mă și deranjează la el. Nu și-a inventat nici unul din trucurile lui. Toate le găsești pe youtube, pe site-uri specializate, cărți etc. Numai că poporul român, în ciuda faptului că este pe locul 2 în lume la viteza de internet, nu este interesată să caute așa ceva, iar Gog a profitat de asta.  Iar fac introduceri inutile…

Care a fost secretul lui din spatele trucului de la Happy Hour. În primul rând să vedem care a fost trucul propriu-zis. Simplu. Și-a introdus un cui în nas. Wow! Super! Extraordilingură și nemaipolonic! (eufemism pe care în foloseam în copilărie pentru ”ești praf!”). Cum majoritatea din acel studio și din fața televizoarelor (printre care și gazda mea, care era de părere că își folosește puterea minții…) cred că nasul este o gaură care deschide un canal oblic până la creier, au rămas cu gura căscată când au văzut că Gog și-a băgat cuiul perpendicular cu planul feței. Deocamdată nu a fost urcat pe youtube filmarea din emisiune, dar am găsit un filmuleț care explică pas cu pas tot ce trebuie să faci pentru a-ți introduce un cui în nas.

Bun. Ce are asta cu talentul? Asta tot nu-nțeleg. Singurul talent pe care-l are cu adevărat este ”oratoria”, talent pe care-l ”posedă” majoritatea persoanelor din partea de sud a României..aaa, și mai are un ”talent”: Google. Nu contest faptul că știe să impresionze și să manipuleze ”masele” prin asta…și a reușit să impresioneze pe cine trebuie. Dar la emisiunea respectivă, părerea mea, că trebuia să câștige un talent adevărat, că doar de aia se numește ”Românii au talent”.

În fine, scopul articolului nu a fost să-l ”demolez” pe Cristian Gog, deși nu cred că am reușit să evit asta, ci să arăt că și anatomia poate să facă ”show”.

1 COMMENT

  1. Parca traiti intr-un lume irleaa…Cum puteti alege un mentalist ca si ” Cel mai talentat roman’ ? GOD….. fratii Trio Zamfirescu, Oana, si alti cativa au demonstrat un talent iesit din comun….Parca v-a spalat creierul….Urmaresc din strainatate emisiunea si imi tot doresc sa fie voturi corecte si marile talente sa fie recunoscute la adevarata lor valoare. Daca este sa vorbim de castigator, nu era o surpriza faptul ca prin yoga se putea obtine un control al pulsului…. Oricum, in cazul lui, nu s-a intamplat asta, a fost mai mult o demostratie clara de naivitate si ignoranta. Publicul roman nu recunoaste valoarea, inca aplauda si voteaza ridicolul si prostia sub diferite forme. Sunt mandra ca sunt romanca atunci cand vad dansatori de elita, artisti veritabili si matematicieni ce-i folosesc toti neuronii. De ce au influentat publicul cei din juriu? parca trebuiau sa fie impartiali…Cu respect, Daniela

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here