Blogul unui medic rezident psihiatru pasionat de Minte, Medicina si Muzica. Cursuri Medicina Timisoara.

Perception – un nou serial TV: combinație între “A beautiful mind” și “Sherlock”

S-a terminat House, așa că trebuia să apară de undeva un nou serial care să-l înlocuiască. Cei de la TNT au găsit rețeta perfectă: un doctor excentric (”neuroscientist”) + defect (schizofrenic = halucinații, comportament anti-social etc) + partener(ă) – o fostă studentă (el e și profesor btw) care a ajuns agent FBI și care-l recrută pentru a fi consultant în cazurile dificile (cei care ați văzut ”Psych”, o veți recunoaște imediat) + “the puzzle” + puțină comedie + great hair (see Patrick Dempsey, James Roday, Benedict Cumberbatch etc).

Nu sunt mare consumator de seriale, prefer non-ficțiune (documentare, cărți sau filme inspirate din realitate), am urmărit doar 3 seriale până acum: House, Grey’s Anatomy, Psych și o miniserie BBC, Sherlock. Serialele, în general, au foarte puține părți bune, în schimb compensează părțile mai puțin bune, de aceea trebuie ”folosite” cu moderație.

Pentru ca să-mi fie folositor acest serial, am decis să fac niște ”review-uri” pentru fiecare episod, în care să scot în evidență părțile care țin de medicină. În felul acesta, și cei care nu cunosc foarte multe despre acest domeniu pot afla lucruri interesante. “Review-ul” primului episod o să apară într-un alt articol, acest articol având ca scop doar o prezentare generală a serialului.

UPDATE!!! Primul medical review AICI!

Episoade noi apar în fiecare dimineață de MARȚI, iar ”Medical Review-uri” în cursul aceleiași zile, exclusiv pe OvidiusMD.net.

Fii la curent cu ultimele noutati de pe pagina de Facebook
Distribuie prietenilor:
  1. Kesepian says

    M-aș bucura să țină cât mai multe sezoane, dar nu-i dau mai mult de 2, cu indulgență 3.

    1. OvidiusMD says

      Și eu m-aș bucura să țină cât mai mult, dar să nu fie plictisitor sau să dea in SF. Până acuma văd că e destul de documentat dpdv medical. Mai exagerează și ei cu unele chestii, dar asta e politica TV-show-urilor. Eu oricum îl urmăresc doar pentru partea medicală.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

one × five =