Mi-am luat NOOK! (noul e-book reader de la B&N)

0

Cum am mai spus și în ”Ești COOL și dacă vorbești corect!”, cei de la poștă s-au obișnuit cu mine, mai ales cu coletele de la elefant.ro. Ieri am primit avizul pentru a ridica noua mea achiziție: NOOK simple touch.

NOOK Simple Touch face parte din  ultima generație de cititoare de cărți electronice care folosesc tehnologia e-ink pearl (adică ecranul este o imitație de hârtie – nu afectează ochii). Este cel mai bun instrument pentru cei care citesc mult și nu au bani de bibliotecă. Toată biblioteca încape într-o ”pastilă” (așa îi zice mami, adică așa a reținut-o când a auzit prima dată de termenul ”tabletă”) pe care o poți purta cu tine oriunde, deoarece cântărește doar 212 grame și are o diagonală de 6 inch. Încape chiar și în buzunarul de la halat, deci este utilă și medicilor care pot să consulte anumite cărți de specialitate direct din buzunarul halatului – iar bateria ține până la 2 luni (la un regim de citire de 30 min/zi).

Punctul forte al acestui e-reader, față de alte e-readere, este că îl poți transforma într-o tabletă android (procesul se numește ”root”-are). Acest proces este folositor în special pentru navigarea pe internet (NOOK Simple Touch este dotat cu Wi-fi) și pentru alte aplicații Android pentru citit cărți în alte formate decât epub (NOOK-ul citește doar epub și PDF – alte formate se pot converti cu ajutorul programului Calibre în epub). Eu încă nu l-am root-at deoarece toate cărțile pe care le am în computer (peste 70 GB) sunt fie pdf, fie epub, iar celelalte le pot converti foarte ușor cu Calibre, iar pe internet intru cu telefonul…pardon, Blackberry (după cei de la Java, Blackberry nu este considerat telefon, e superior telefonului :D).

NOOK Simple Touch costă 529 RON și se poate comanda de pe elefant.ro.

Mi-am luat NOOK! (noul e-book reader de la B&N) 1

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More