Zâmbet pentru…sănătatea ta!

0 47

Un zâmbet pe buze poate reduce pulsul și are darul să reducă stresul.

Aceasta este concluzia unui studiu publicat recent în jurnalul american Psychological Science.
„Când ești înțepenit în trafic, sau când te găsești în alte situații stresante, încearcă să zâmbești pentru un moment; nu numai că te va ajuta să te simți mai bine, dar poate să fie de ajutor și inimii” a declarat Dr. Sarah Pressman, profesor de psihologie clinică la Universitatea din Kansas. La studiu au participat 169 de studenți care au fost încurajați să zâmbească cât mai mult și au fost observați de o echipă de cercetători. La sfârșitul studiului s-a observat că studenții care au zâmbit cel mai mult au avut o reducere în numărul bătăilor inimii, în comparație cu cei cărora le-a fost mai greu să zâmbească.

Un studiu similar efectuat la Mayo Clinic a arătat că persoanele care au obiceiul să râdă mai frecvent, au un sistem imunitar mai puternic și se îmbolnăvesc mai puțin în comparație cu cei care au tendința să fie mai triști. Un al treilea studiu efectuat la University of Maryland Medical Center (UMMC) arată că persoanele cu o istorie de maladii cardiovasculare au înclinația să râdă sau să zâmbească mai puțin decât restul populației.
„Știm că nefumătorii și cei care au dieta scăzută în grăsimi au un risc redus de boli cardiovasculare, poate că este cazul să sfătuim pacienții noștrii să fie mai veseli”a adăugat Dr. Michael Miller, director la Centrul pentru Cardiologie Preventivă din cadrul UMMC.

Articol preluat din ziarul ”Viață și sănătate”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More