Poveste de Crăciun – ”OvidiusMD reloaded”

2

Un nou început! Blogul meu a suferit în ultimele 2 zile câteva operații estetice și de reconstrucție. Acum este în faza de recuperare, deoarece a pierdut multe, de fapt, toate like-urile, comentariile facebook, tweet-urile și ce ține de social media. A mai pierdut și un logo, dar de data asta s-a recuperat foarte repede, cu un logo nou mult mai frumos (mulțumesc Silviu Gușat). Și nu în ultimul rând, a (am) pierdut 31$ din contul paypal (costurile noii teme – cu tot cu reducerea de sărbători – temă care constituie intriga din această povestea, expozițiunea cuprinzând primele zile de vacanță).

Desfășurarea acțiunii: cadoul (tema) nu a venit singur, ci împreună cu o eroare la instalare de toată frumusețea: blank page la accesul în dashboardul wordpress. M-am gândit imediat că o fi o eroare în codul php, iar pentru că php-ul îl folosesc prin principiul eliminării (adică: ”ce se întâmplă dacă șterg codu’ ăsta?”) am decis să șterg tema din ftp. A funcționat, dar 31$ să fie aruncați pe degeaba? Am pus un ticket la supportul site-ului de unde am cumparat tema, si am asteptat răspuns…care a venit la 10 minute după ce am luat problema în propriile mâini și am reinstalat tot wordpress-ul. Din păcate, nu m-am uitat la data ultimului back-up (06.2012), dar din fericire am avut majoritatea informațiilor pe laptop – am făcut back-up doar la articole.

Reinstalarea nu a rezolvat mare lucru, eroarea a rămas, doar că acum aveam acces la dashboard (dar cu blank page după fiecare acțiune) până la următoarea relogare, care a fost după colindat – punctul culminant – când, încercând să mă loghez pe blog, ecranul era din nou mare și alb, la fel ca și fața mea când am văzut asta… I enjoyed the rest of the evening/night with my family când, pe la ora 3, s-a aprins beculețu’: the error log. Am căutat imediat pe google eroarea respectivă, am citit toate articolele din prima pagină de rezultate, am încercat toate codurile care existau în forumurile respective, dar nimic. Până am ajuns la un comentariu unde scria că eroarea poate să fie din cauza unor spații în plus între liniile din codul php. Încercarea moarte n-are: un BACKSPACE și…(deznodământul)…merge! Atât trebuia…un singur buton. Un singur buton și eram scutit de munca asiduă de azi, în care am încărcat aproape toate imaginile lipsă și am le-am potrivit din nou în articole.

Am crezut că merită să scriu această ”poveste” pe blog pentru că sunt multe de învățat din ea. Eu cel am tras o învățătură care o să o aplic și în meseria pe care am ales-o:

”În medicină nu există reboot/format/reinstall, trebuie să cauți acel backspace care repară pacientul.”

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More