Câteva lucruri interesante petrecute săptămâna trecută

0

N-am mai scris de ceva vreme pe-aici. Cred că e din cauză că s-a schimbat regulamentul UMFT-ului care ne impune prezența la 70% din cursuri și 85% la stagii/laboratoare. Deci, program full – în fiecare dimineață de la 7:30, ora de finish variind în fiecare zi – 14:00, 17:00, 19:00…

Așadar, s-au întâmplat câteva lucruri interesante săptămâna trecută pe care o să le înșir în articolul acesta. O să le iau în ordine inversă cronologic.

– Ieri și alaltăieri a fost ziua mamei (da, a avut 2 zile de ”sărbătorit” consecutive – ieri, ziua de naștere, alaltăieri, ziua femeii). La mulți ani mami și tuturor mamelor/femeilor!

– Tot ieri. Maraton de muzică. Am stat aproape toată ziua la biserică, având parte de o experiență muzicală cum de multă vreme n-am avut. În primul rând cu corul AMiCUS, cu care pregătim o ieșire peste 2 săptămâni la Cluj – piese superbe, repetiții peste repetiții, muzică de calitate. În al doilea rând, împreună cu câțiva ”frați și surori” am petrecut toată dupămasa cântând, adunați în jurul pianului și a viorii. Iar spre seară am ascultat un program al copiilor dedicat mamelor (după care, evident, repetiție cu corul).

– Alaltăieri. Amintiri din copilărie. La cursul opțional de Microbiologie Clinică am văzut ceva ce mi-a adus aminte de perioada copilăriei: Windows 98. Pe astfel de sistem de operare rula laptopul catedrei de microbiologie (spre deosebire de dotarea tehnologică, profesorii acestei catedre chiar sunt foarte buni – cel puțin profesorii pe care i-am avut eu la cursurile de Microbiologie din anul II și Microbiologie Clinică din anul acesta). Partea mai interesantă e că acest Windows 98 rula pe un laptop care era recomandat pentru Windows 95. Iar cireașa de pe tort a fost antivirusul instalat – Norton Antivirus (era cel mai puternic antivirus pe acea vreme) care consuma aproape toată memoria și resursele procesorului (cât or fi fost ele…). Evident că marea problemă a fost că prezentările făcute în Office 2003+ n-au fost compatibile cu Office 97 instalat pe acel laptop. X-uri în loc de imagini și tranziția dintre slide-uri dura aprox 5 secunde… Noroc că D-na Doctor a avut și laptopul personal la ea și a putut preda cursul în condiții optime  până la sfârșit.

– Joi. Accident pe linia 16. Îndreptându-ne către stagiul de medicina muncii cu ajutorul troleibuzului de pe linia 16, un taximetrist inconștient s-a gândit să ne taie calea, adică să întoarcă pe trecerea de pietoni (???) și să se trezească în fața troleibuzului nostru. Fiindcă am fost în partea din față a firului, am văzut tot accidentul. Oricum, am scăpat cu toții nevătămați (în afară de taxi, care a fost destul de avariat). A fost o experiență interesantă, care sper să nu se mai repete…

”Săptămână de sală” la stagiul de chirurgie. Săptămâna trecută a fost rândul grupei noastre la sala de operații în cadrul stagiului de chirurgie generală. Chiar dacă nu mă pasionează (aproape deloc) chirurgia, au fost câteva operații interesante de urmărit. Dar nici una nu m-a făcut să-mi schimb orientarea către chirurgie. Rămân la varianta cu creierele.

– am cumpărat domeniul creier.info. E un proiect pe care-l am în plan în viitorul apropiat. Dar despre asta probabil că o să vorbesc altădată, când va fi ceva mai concret.

– am terminat de citit cartea ”Revelații despre creier” scrisă de Jill Bolte Taylor, un neuroanatomist care a suferit un accident vascular cerebral și care povestește cum a simțit toate transformările făcute în creierul ei de acest AVC și cum s-a recuperat complet. Există și o prezentare TED în care povestește pe scurt experiența din această carte.

– am început vreo 3 cărți: Inteligența – o foarte scurtă introducere, Ovidiu, mare exilat de la Tomis, și un curs de Psihiatria Copilului și Adolescentului

Vouă ce lucruri interesante vi s-au mai întâmplat în săptămânile ce au trecut?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More