Despre cum să faci bani pe net muncind cinstit – ghid pentru freelanceri

0 314

În urmă cu aproape 3 ani am scris un articol pe blogul vechi despre cum să faci bani cinstiți muncind pe net. Atunci am făcut ceva bănuți (nu foarte mulți) din transcriere audio/video în text (un fel de subtitrare).  Acum am reînceput să lucrez pe PeoplePerHour, un site din Anglia, care plătește ceva mai bine decât site-urile deja consacrate, gen freelancer sau elance (unde asiaticii dețin monopolul).

Așa cum am mai spus, PPH este un site de crowd sourcing din Anglia, neexploatat încă de asiatici, în care proiectele încă sunt plătite destul de bine. Bineînțeles că englezii preferă să lucreze tot cu de-ai lor, dar se mai găsește câte unul care vrea să găsească ”mână de lucru” ieftină și apelează la ”extracomunitari”. Singurul inconvenient aici sunt taxele foarte mari pe care le impun…undeva la 20% din ce ai câștigat.

Primul proiect câștigat pe PPH a fost să scriu un articol despre vitamine și minerale pentru creier, pentru care am fost plătit cu £50. Nu am mai prins așa frumusețe de proiect de atunci, dar când am retras banii pe contul PayPal, am ajuns undeva la mai puțin de £40.

Domeniile în care poți lucra sunt extrem de variate, practic se găsesc proiecte pentru orice se poate face prin intermediul calculatorului, telefonului sau chiar poți lucra față în față cu angajatorul (ex: filmări, traduceri live, etc). Eu în principal m-am axat pe web content, adică scriere de articole, descrieri de produse, postări pentru blog-uri și cam tot ce înseamnă conținut web sub formă scrisă. Dar cel mai bine se câștigă din web-design și programare. Eu, din păcate, n-am prea multe cunoștințe în acest domeniu.

O chestie interesantă la PeoplePerHour este funcția ”Hourlie”. Este inspirată după celebrul fiverr.com, iar cu această funcție poți să-ți vinzi serviciile fără să aplici la vre-un proiect specific. De exemplu, eu am un Hourlie ”I can write an engaging 600-800 word article on health related topics for $11”. Am vândut deja 2 😀

Pentru a avea succes în obținerea unui proiect, trebuie să vă concentrați atenția pe aspectul și conținutul profilului, respectiv a ”proposal”-ului pe care îl veți trimite pentru fiecare proiect. Există un ghid incorporat în site care vă ajută să vă completați profilul cât mai bine, dar pentru proposal trebuie să țineți cont de câteva aspecte pe care le puteți citi AICI.

Spor la treabă!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More