Calitatea căsniciei afectează calitatea sănătății

0

Ultimele studii arată că persoanele căsătorite au o sănătate mintală și fizică mai bună decât cei necăsătoriți și sunt mai puțin predispuși să dezvolte boli cronice decât ”omologii” lor divorțați sau văduvi. Un expert al Universității din Missouri spune că oamenii care au căsnicii fericite pot să-și acorde un calificativ mai bun sănătății pe măsură ce îmbătrânesc; adulții ”îmbătrâniți” a căror sănătate degenerează pot să schimbe acest lucru îmbunătățindu-și căsniciile.

Christine Proulx, un asistent universitar la departamentul de Dezvoltare Umană și Studii Familiale a Universității din Missouri, a analizat relația pe termen lung dintre calitatea maritală și sănătate (auto-evaluată). Ea a aflat că, în toate stadiile căsătoriei, relațiile pozitive și negative afectează sănătatea individului. Soții/soțiile trebuie să fie conștienți că modul în care se comportă unul cu celălalt și cât de fericiți sunt în căsătorie poate afecta sănătatea ambilor parteneri și ar trebui să ia în considerare mai mult relațiile lor când se gândesc la sănătatea lor holistică, a mai spus ea.

”Ne gândim la procesul îmbătrânirii la ceva care se poate trata medical cu o pastilă sau cu mai mult exercițiu fizic, dar muncind mai mult la căsnicia noastră poate, de asemenea, aduce un beneficiu sănătății tale în timp ce îmbătrânești. Implicarea ta în relația cu soțul sau soția nu o să vindece cancerul, dar construind relații puternice vă poate îmbunătăți amândurora starea de bine și să vă scadă nivelul de stres.”

Proulx sugerează celor care lucrează în domeniul sănătății să ia în considerare relațiile personale ale pacienților când construiesc un plan de promovare a sănătății sau instituie un tratament.

Sursa: „Medical Professionals Should Consider How Marital Quality Affects Patients’ Health.” Medical News Today. MediLexicon, Intl., 17 Feb. 2013. Web.
17 Feb. 2013. <http://www.medicalnewstoday.com/releases/256403.php>

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More