Ar trebui să mănânc carne? Marea dilemă a sănătății [documentar BBC – HD video]

0 227

Ar trebui să mănânc carne? Bună întrebare… Dar pentru mine, și pentru mulți alții, întrebarea ar suna cam așa: ”Ar mai trebui să mănânc carne?” Chiar dacă mulți ”frați” sunt de altă părere, răspunsul meu tinde să fie la fel cu al lui Michael Mosley, prezentatorul ducumentarului ”Ar trebui să mănânc carne? Marea dilemă a sănătății” produs și difuzat în urmă cu câteva zile de BBC.

În acest documentar, Michael Mosley (binecunoscutul prezentator BBC și autor al cărții ”Dieta prin post”) încearcă să afle care sunt efectele consumului de carne asupra sănătății și dacă acest aliment ar trebui să facă parte din dieta noastră zilnică.

Mai întâi, Michael se supune unui experiment în care, timp de o lună, va opta pentru o dietă bogată în carne roșie, dublul față de cantitatea zilnică recomandată și compară rezultatele analizelor de dinainte și de după exeperiment. Apoi merge la Loma Linda să vadă ce au chiar așa de special Adventiștii de Ziua a Șaptea de trăiesc, în medie, mai mult cu 7 ani decât restul populației. Restul documentarului este presărat cu interviuri și discuții cu cei mai eminente personalități din domeniul nutriției și sănătății publice și compară diferitele studii longitudinale existente pe piață și rezultatele aparent contradictorii pe care acestea le ridică.

Cred că informațiile și sfaturile prezentate aici sunt într-un mod ușor de înțeles, documentat, nepărtinitor, iar cuvântul cheie care sumarizează întregul documentar este echilibru (un terment pe care ar trebui să-l aplicăm în toate domeniile vieții, nu doar în dietă).

Mai jos puteti urmari cele 2 parti din seria “Should I eat meat?”

The Big Health Dilemma

How to feed the planet

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More