Cât zahăr conține Coca-Cola?

0

Săptămâna trecută am avut o discuție cu niște colegi despre Cola. Mai exact, cât zahăr conține porția zilnică de Cola pe care respectiva colegă o consuma (2 L/zi – în remisie). Știam că am citit undeva exact ce concentrație de zahăr are fiecare sticlă de Cola. Acum am făcut puțin research și am găsit o declarație oficială : 44 lingurițe de zahăr se găsesc într-un doză mare de Cola – varianta cinema. Asta spune un oficial al Coca-Cola, invitat la o emisiune de pe BBC News, în data de 28 noiembrie 2013.

Asta nu se aplică doar la Coca-Cola. Cam toate sucurile conțin cantități mari de zahăr care ne afectează sănătatea. Chiar și sucurile naturale. De aceea trebuie consumate cu moderație, chiar evitate dacă suferiți de diabet.

Eu nu prea beau sucuri. Îmi asigur aportul lichidian zilnic prin apă, ceaiuri și ”sezonisme” (”lubeniță”, must etc). Colegul meu de apartament nu a mai consumat sucuri de câțiva ani. Bravo lui! E adevărat că și apa poate fi nocivă dacă este consumată de unde nu trebuie, dar asta e. Noi ne-am făcut-o cu mâna noastră! (recent, am citit un articol despre exploatarea gazelor de șist din zona Banatului și efectul acesteia asupra calității apei).

Un alt articol pe care l-am citit în research-ul meu despre acest subiect se referă la Utilizările Practice ale Coca-Cola. Enjoy!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More