Opiniile sunt ca şi axilele (subraţele), toată lumea le are…şi cam toate miros. Aşa se spune. Unele axile (şi opinii) miros mai tare decât altele şi există motive ascunse în spatele acestui miros. Deci, dacă te speli regulat, foloseşti antiperspirant sau deodorant dar încă ai acel odor neplăcut al subraţului, ia aminte la aceste cauze.

Ce mănânci

Ceea ce vei mânca, aceea vei transpira! Ce bei sau fumezi va influenţa într-un fel mirosul tău. Ceapa, usturoiul, mâncărurile picante sau alcoolul conţin chimicale care ies afară din corp prin pori după ce au fost ingerate. Nicotina este de asemenea excretată prin pori. Deci, dacă mâncarea ta favorită este cea Mexicană sau Indiană, şi pe deasupra mai speli această mâncare cu o bere rece şi închei masa cu o ţigară, aceasta poate explica de ce miroşi chiar după o baie bună.

Ce porţi

Unde este umezeală, acolo cresc şi bacteriile. Dacă materialul din care este confecţionată îmbrăcămintea ta ţine umezeala “prizonieră” sub axilele tale toată ziua, va creşte numărul de bacterii şi implicit, mirosul. Purtând îmbrăcăminte făcută din material care lasă pielea să respire, precum bumbacul, acesta va absoarbe umezeala şi va impiedica bacteriile să se înmulţească.

Alte probleme de sănătate

Chiar dacă te speli regulat, eviţi anumite mâncăruri sau băuturi sau porţi haine corespunzătoare şi tot nu dispare mirosul neplăcut de transpiraţie, este timpul să-i faci o vizită medicului. S-ar putea să existe unele probleme de sănătate încă nediagnosticate care să fie responsabile de acest miros. De exemplu problemele tiroidiene, schimbările hormonale sau unele medicamente pot da transpiraţiei un miros specific.

Soluţia, bicarbonatul de sodiu?

Informaţiile de mai sus le-am cules de pe un forum. Printre acestea era şi un sfat care recomanda folosirea antiperspirantelor cu clorură de aluminiu minim 20%. Am auzit recent că această substanţă ar fi cancerigenă. I did my research şi am descoperit că ar exista o corelaţie între aluminiul din antiperspirante sau deodorante şi cancerul de sân/boala Alzheimer.

Care ar fi soluţia? Sâmbătă seara, la o reuniune de familie, am aflat că, recent, o vedetă ar fi spus la televizor că ea foloseşte ca “deodorant” bicarbonatul de sodiu. Am căutat informaţii despre această metodă şi am găsit în diferite surse (româneşti şi internaţionale) că bicarbonatul de sodiu (baking soda) ar fi un remediu excelent şi totodată accesibil pentru eliminarea mirosului neplăcut de transpiraţie (axilară sau a picioarelor).

Bicarbonatul neutralizează acizii produşi prin transpiraţie. Bacteriile se dezvoltă mai bine în mediu acid, aceste bacterii contribuind la mirosul neplăcut al transpiraţiei.

Cum procedaţi?

Amestecaţi patru părţi de bicarbonat de sodiu cu una de apă. Adăugaţi săpun. Aplicaţi pe regiunea axilară sau pe picioare cu puţină apă. Clătiţi.

O să încerc şi eu această metodă. Azi am început. În zielele următoare puteţi să-mi spuneţi dacă funcţionează 😀

1 COMMENT

  1. Salut, va recomand cu drag si din tot sufletul pudra de alaun este, antimicotica si antibacteriana, si omoara toti microbii din pielea picioarelor cat si ciupercile. Partea buna e ca omoara toti microbii si din incaltari. Asa dezinfectezi mediul pe langa pielea piciorului. Am folosit diverse chestii care rezolvau pe moment dar din cauza ca in incaltari bacteriile dau party in continuare, doar cu pudra de alaun aplicata in incaltari am rezolvat de tot problema. Se gaseste in plafarele din bucuresti. mai exact am gasit la magazinul naturii dar am mai vazut si prin alte plafare. e 100% natural si tine un flacon un an.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here