Ce cloud nelimitat să aleg? Orange sau Amazon?

0

Hardisk-ul a început să se umple. Cărți, reviste, poze, instrumente, filmări, muzică. Tare mi-e teamă că într-o zi va ceda WD-ul și o să le pierd pe toate. De ieri, teama a trecut. Am găsit în sfârșit un serviciu de cloud ca să mă mulțumească.

Iar pentru că de două săptămâni proporția pozelor și filmulețelor a crescut, a trebuit să găsesc o soluție pentru a le stoca și distribui în siguranță. Sunt multe platforme care oferă servicii de cloud atât gratuit, cât și contra cost, dar fiecare are ceva în plus sau în minus. Cele mai cunoscute sunt Google Drive (15 GB gratuit – pe care am urcat și cursurile de medicină de pe blog), OneDrive de la Microsoft (5 GB gratuit), Dropbox (2 GB gratuit) și multe altele.

E foarte greu să găsești un serviciu care să-ți îndeplinească toate criteriile. Ale mele au fost următoarele:

– un spațiu de stocare generos (nelimitat, dacă se poate)

– posibilitatea de a distribui ușor și cantitate cât mai multă de informație

– funcția de previzualizare, pentru a accesa cât mai facil imaginile, fișierele audio și video sau documentele pe toate dispozitivele.

– posibilitatea de a organiza fișierele și folderele în același fel în care erau înainte de a fi încărcate.

Ei bine, după câteva căutări și păreri din stânga și din dreapta, m-am orientat către două platforme de cloud: Orange și Amazon Ce cloud nelimitat să aleg? Orange sau Amazon? 1. Sunt singurele care oferă cloud nelimitat la un preț rezonabil. Am activat instant opțiunea la Orange Cloud Unlimited cu 4.96 euro/lună, dar după vreo 2 zile de utilizare m-am răzgândit și o voi dezactiva de luna viitoare.

Care au fost motivele? 

  • prin aplicația pentru desktop nu ai posibilitatea sincronizării fișierelor de pe un dispozitiv extern. Iar pe platforma din browser nu se pot urca decât fișiere, nu foldere.
  • toate celelalte criterii erau îndeplinite, cu excepția ăstuia. Îmi pare rău, Orange. Oricum, mulțumesc că mi-ați redus abonamentul după 10 ani în rețea fără niciun beneficiu. Punctele de loialitate oricum le anulați dacă nu le folosesc 3 ani. Atunci care mai e rostul cuvântului ”loialitate”? Abia când am reușit să strâng și eu puncte suficiente pentru o pereche de căști, ați anulat 3/4 din ele fără să mă anunțați. Eh, a trecut. V-am iertat. Dar opțiunea de cloud tot o dezactivez.

A mai rămas Amazon Cloud Drive. Are același preț ca și cel de la Orange, dar aplicația pentru desktop îmi permite să încarc foldere. Platforma din browser are unele hibe la previzualizare, distribuire (nu te lasă să distribui foldere), dar am rezolvat problema conectând contul la DigiStorage.

Aș fi ales DigiStorage din prima dacă avea mai mult spațiu de stocare disponibil, dar pentru același preț ei oferă doar 1TB. Vitezele de încărcare și descărcare sunt excelente (30 MB/sec upload și cam tot atât download), platforma din browser se mișcă extrem de rapid și e foarte intuitivă și organizată. Poți chiar să îți conectezi hard-diskurile la aplicație și să distribui fișiere oricui, atât timp cât computerul este pornit. Abia aștept să introducă și ei o ofertă pentru cloud nelimitat (pentru cei care nu au abonament Digi, pot folosi odrive).

Viteza de încărcare la Amazon Drive e foarte bună la început, dar scade dacă încarci constant și mult. Aseară am încărcat 270 GB de poze în câteva ore, iar azi s-a chinuit de dimineață până pe la 3-4 când am ajuns de la spital să încarce 80 GB de documente. Dar atât timp cât am acces de oriunde, de pe orice dispozitiv la toate fișierele mele, sunt mulțumit.

O alternativă mai scumpă, dar mai performantă, la serviciile de cloud online ar fi Network Attached Storage. NAS-ul e un fel de server pentru acasă în care poți conecta HDD-urile tale (intern sau extern) direct la o sursă de internet și funcționează exact ca un cloud. Asta dacă nu vrei să lași computerul deschis tot timpul atunci când folosești DigiStorage. Performanța NAS-ului depinde exclusiv de viteza de bandă pe care o ai în abonamentul de internet. Bine, depinde și de configurația lui, dar oricât de performant ar fi, tot nu va merge mai rapid dacă viteza de încărcare/descărcare nu e suficient de mare.

Am uitat să menționez că ai 3 luni de încercare gratuite dacă vrei să îți faci un abonament Amazon Cloud Drive nelimitatCe cloud nelimitat să aleg? Orange sau Amazon? 1. Poți renunța oricând fără nicio obligație financiară în primele 3 luni, urmând ca apoi să plătești aproximativ $60 pe an. Modalitatea de plată e doar cu card bancar. Dacă amazon accepta și paypal era mult mai bine.

Disclaimer: acest articol conține link-uri de afiliat către Orange, Amazon și evoMag. Asta înseamnă că orice click către aceste site-uri însoțit de o achiziție îmi va aduce un mic, mic comision. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More