Colaborare (plătită + promovare) cu Sfatul Medicului – redactare și corectare articole medicale

SfatulMedicului.ro caută colaboratori specialiști sau rezidenți care să redacteze articole medicale și să corecteze/valideze articolele existente deja în site.

1

Colaborarea mea cu SfatulMedicului.ro a început prin 2017 cred. Îmi aduc bine aminte de primul telefon din partea lor – în timp ce luam masa la Ikea – prin care îmi propuneau să colaborez inițial prin redactarea de articole medicale. Știu că au menționat blogul ca ”motiv de recrutare”. Nici până în ziua de azi nu știu de unde au făcut rost de numărul meu de telefon…

Vreo 5 ani și 300+ articole mai târziu

Primii 2-3 ani am avut doar sarcina de a scrie articole pe orice temă din medicină. Apoi au decis ca fiecare colaborator să se ocupe doar de texte din specialitatea lui. Atunci cred că au introdus și partea de corectare sau validare a articolelor vechi și nesemnate din site.

Am continuat să colaborez cu Sfatul Medicului până în ziua de azi, cu mici întreruperi (perioada examenului de specialitate) și cu volum mult mai scăzut față de perioada de început. Dar mi-a prins bine. Și în ceea ce privește dezvoltarea profesională, dar și în ceea ce privește promovarea. Contează foarte mult, mai ales la început de drum. O să mai vorbim despre asta – de asta am și creat o nouă categorie în meniu: Marketing Medical.

Condițiile de colaborare

  • calitate de medic rezident/specialist
  • disponibilitatea de a corecta articolele medicale existente în site pentru acuratețe și eventual adăugarea de conținut nou acolo unde este nevoie pentru a face textul cât mai corect și bine înțeles de către cititori.
  • disponibilitatea de a redacta articole medicale după o structură prestabilită. Textele trebuie să fie de minim 6000 caractere cu spații, adică aproximativ 900 de cuvinte. Acest barem se aplică și pentru articolele de corectat. Dacă textul e mai scurt, trebuie completat cu informație nouă pentru a ajunge la minimul de 900 de cuvinte. Oricum, majoritatea textelor sunt mai lungi și nu necesită foarte multe adăugiri. Doar acolo unde informația medicală este incompletă sau necesită explicații suplimentare.
  • tema pentru articol fie o alegeți dumneavoastră și o trimiteți spre aprobare, fie va fi furnizată de persoana de contact din cadrul firmei. La fel cu articolele de corectat. De obicei am primit listă cu articolele ce trebuiau validate, dar de multe ori am venit și eu cu sugestii.

Beneficii și remunerație

  • 35 RON pentru un articol corectat
  • 60 RON pentru articol redactat (au ridicat puțin prețul anul acesta – odată cu inflația)
  • promovare în site prin listarea numelui și a locului de muncă în dreptul fiecărui articol redactat/corectat. De acum se pot include linkuri către clinica privată/cabinetul medical individual fără taxe suplimentare. Dar cel mai bine o să discutați aceste aspecte cu personalul administrativ de la sfatulmedicului.ro, după etapa inițială de recrutare.
  • volum de muncă/interval de plată: raportul de plată se semnează pentru fiecare 10 articole finalizate, iar plata se face bilunar, în funcție de numărul de rapoarte semnate. Nu este un volum minim/maxim. Totul depinde de disponibilitatea dumneavoastră.

Exemplu:

Colaborare (plătită + promovare) cu Sfatul Medicului - redactare și corectare articole medicale 1

Vreau să devin colaborator. Ce fac mai departe?

Dacă ați decis să încercați acest tip de colaborare, vă rog să completați formularul următor și voi trimite datele mai departe către Sfatul Medicului. Veți fi contactat în cel mai scurt timp pentru finalizarea formelor de colaborare.

Polling Form (#3)

Trebuie menționat că nu primesc vreun comision sau beneficiu financiar pentru postarea acestui anunț sau în urma recrutării vreunui colaborator. 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More