Coursera: Introducere în știința forensică (sau știința din spatele CSI, Sherlock, The Mentalist etc)

0

Azi am început un nou curs pe Coursera.org. Pentu că nu am mai dat pe Coursera de ceva vreme, săptămâna asta am tras puțin cu ochiul pe lista de cursuri de acolo și am găsit câteva care mi-au atras atenția: ”Introducere în știiința forensică”, ”Psihologia Clinică a copiilor și adulților tineri” și ”Învață cum să înveți: unelte mintale puternice pentru a stăpâni subiectele grele”. Voi prezenta doar primul din această listă, pentru că mi s-a părut cel mai interesant. Dar v-aș recomanda să vă uitați puțin și la celelalte două cursuri, poate le veți găsi interesante și le veți parcurge.

”Cu toții am văzut criminaliști în serialele de televiziune. Dar cum lucrează ei în realitate? Care este știința din spatele lor?” Așa începe descrierea cursului de pe pagina oficială. Profesorul Roderick Wayland Bates își începe discursul din clipul introductiv menționând serialul CSI. Eu nu am văzut nici un episod din acest serial, dar am văzut integral  Sherlock, Perception, Psych și câteva episoade din The Mentalist și Lie to Me. Toate aceste seriale se bazează pe același subiect: știința forensică.

Această ramură a științei a apărut destul de recent în peisajul științific și se ocupă în general de examinarea informațiilor din trecut. Nu este o știință de sine stătătoare, ci combină informațiile și principiile altor ramuri științifice pentru a afla adevărul. Știința forensică este aplicată de cele mai multe ori în domeniul judiciar, dar mai poate fi folosită și în medicină, artă, arheologie, sport sau chiar politică. Mult mai multe detalii despre forensică și aplicațiile ei le puteți găsi în cursul online.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More