Despre

Poate unii mă cunoașteți din vechiul blog, poate unii ați ajuns aici cu ajutorul lui nea’ Google sau prin alte căi, dar cred că ar fi indicat să mă prezint.

Așadar, mă numesc Ovidiu Balaban-Popa, am 33 de ani și sunt medic specialist psihiatru la Spitalul de Psihiatrie Voila. Am ales medicina în primul rând datorită interesului pe care l-am manifestat pentru creierul uman (cărțile lui Ben Carson au avut o mare influență asupra acestei decizii), iar scrisul pe blog s-a dezvoltat, firesc, în valul vremii (înainte de era Facebook).

Nu consider că am o aplecare deosebită spre scris. Mai degrabă spre informare. A mea și a celor din jur.

Printre alte pasiuni și hobby-uri se numără muzica (pianul, în special) și nu în ultimul rând, familia.

Să explic puțin etimologia domeniului acestui blog.

  • „Ovidius” își are originea în liceu unde diriginta mea, profesoară de limba latină și română, îmi spunea Ovidius, asemenea faimosului poet roman. Mie mi-a plăcut, de asemenea, pentru că sună așa mai… intelectual. Și merge foarte bine pentru un nickname.
  • ”MD” vine în mod normal de la ”Medical Doctor”, dar mai poate abrevia ”Mind Doctor”, ”Music Doctor” (se referă strict la efectele medicale ale muzicii, nu că aș fi cine știe ce doctor în muzică – am doar 3 ani de lecții private de pian în clasele primare), ”Mare și Dolofan” (Balaban în limba găgăuză înseamnă mare, înalt – am aflat asta de la Vova, profu’ de muzică din liceu) sau ”Medical Duo” (sunt căsătorit cu o medicinistă și am devenit de curând ”Mom and Dad”). Iar pentru cei care urmăresc serialul House MD, puteți deduce și din fontul cu care este scris logo-ul.

Am reușit să-mi scriu și o scurtă autobiografie. Am făcut-o cu ocazia împlinirii a 21 de ani de existență pe Planetă.

Alte proiecte online dezvoltate în timpul liber:

Mai scriu pe:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More