Documentarul bate filmul (Gravity vs Space Junk)

0

Câți dintre voi ați văzut noul blockbuster 3D, ”Gravity”? Nu sunt ”Mall-usca”, dar din păcate Cinemacity există doar la Mall și din când în când îi mai fac câte o vizită. Săptămâna trecută am fost la Gravity, filmul cu cei mai puțini actori pe care l-am văzut până acum care să aibă o notă așa mare pe IMDB.

Nu vreau să fac spoiler pentru cei care încă n-au văzut filmul, dar eu zic că se merită. Chiar dacă pare plictisitor și cu o poveste nu prea complicată, efectele 3D te țin ancorat bine de scaun și produc un efect emoțional puternic. Poate din această cauză are nota 8.7 pe IMDB.

Așa cum am spus, desfășurarea acțiunii acestui film nu e prea atractivă pentru o seară la Mall, dar intriga, pe de altă parte, are un mare răsunet în ”viața reală” – deșeurile spațiale. Nu prea am băgat de seamă acest aspect când am vizionat filmul până azi, când am văzut un documentar numit ”Space Junk” (Deșeuri spațiale).

Dacă pe Pământ vorbim de poluare masivă, de gunoi mai mult decât putem noi ”mânca” (scuzați expresia – vezi acest articol pentru a vedea câte tone de mâncare se risipesc în fiecare zi), de ce nu vorbim puțin și despre gunoiul din spațiu? Well, în documentar o să găsiți toate informațiile necesare, nu are rost să lungesc ”vorba”. Dar când știu că toate astea se întâmplă pentru ca să pot sta eu pe facebook, să scriu pe blog, să vorbesc la telefon, să pun GPS-ul atunci când mă rătăcesc (mă rătăceam) în Timișoara sau să verific vremea, mă face puțin să mă gândesc la viitorul omenirii, dacă se mai poate vorbi de așa ceva…

Watch it in HD!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More