„Extremely Loud and Incredibly Close” – recomadare film

0

Tocmai ce am terminat de urmărit filmul ”Extremely Loud and Incredibly Close”. Mi-am adus aminte de o recomandare a unei prietene de a citi cartea scrisă de Jonathan Safran Foer, după ce am scris recenzia la Oscar și Tanti Roz, dar știam că am văzut la nominalizările de la Oscar un film cu același nume. Cred că era mai indicat să citesc prima dată cartea, dar nu cred că aș fi avut răbdare să o citesc pe toată fără să răsfoiesc la ultimul capitol și să văd care a fost finalul. Cartea o puteți cumpăra de pe elefant.ro (reducere 25%) sau în engleză de pe bookdepository.com (reducere 41%).

Ce m-a impresionat cel mai mult la acest film, pe lângă poveste și distribuție (Tom Hanks și Sandra Bullock), a fost performanța actoricească a lui Thomas Horn, actorul care-l interpretează pe Oskar Schell, personajul principal. Nu mi-am adus aminte să-l mai fi văzut în vreun film, așadar l-am google-it și am găsit că acesta e primul lui film…wow! Pentru prima dată în calitate de actor să ai o asemenea prestație…e ceva! Dar am mai aflat că a câștigat vreo $30.ooo la concursul ”Jeopardy” pentru copii (emisiune pe care o să o urmăresc după ce scriu acest articol), și că este prunc de doctor…de fapt, de doctori, tata fiind oftalmolog iar mama oncolog pediatru. Ce diferență față de statutul de ”prunc de doctor” din România. Bineînțeles că există și excepții (probabil că și Thomas e o excepție), dar ”prunc de doctor”, de obicei, este asociat cu totul altceva decât ”inteligent”, ”muncitor”, ”ambițios” etc.

O scurtă descriere a filmului ”Extrem de tare și incredibil de aproape” o puteți citi pe cinemagia.ro.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More