„Gunoi intră, gunoi iese!” – Jim Burns

2

Cu mulţi ani în urmă, un om a călătorit prin toată ţara strecurându-se dintr-un tren de marfă în altul. Într-o noapte a urcat într-un vagon de marfă, a închis uşa şi ea s-a încuiat automat după el, făcându-l prizonier înăuntru. Când ochii lui s-au obişnuit cu întunericul, şi-a dat seama că se află într-un vagon frigorific şi a început să simtă frigul pătrunzător. A strigat după ajutor, a bătut cu pumnii în uşă, dar zgomotele produse de el nu au atras atenţia nimănui. După mai multe ore de eforturi, s-a întins pe podeaua vagonului.

În timp ce lupta cu temperatura scăzută, a zgâriat un mesaj pe podea în care vorbea despre moartea lui iminentă şi nefericită. Oamenii care lucrau la întreţinere au deschis vagonul a doua zi şi l-au găsit pe acel om mort. Cu toate că el prezenta un aspect caracteristic celor care mor îngheţaţi, adevărul este că muncitorii de la întreţinere veniseră să repare aparatul frigorific al vagonului. Temperatura din vagon nu a scăzut probabil sub zece grade în timpul nopţii. Omul a murit pentru că a crezut că va muri îngheţat.

Probabil că nu există ceva mai puternic în lume decât mintea umană. Mintea ta este foarte importantă şi modul de a gândi pe care îl alegi va avea o influenţă majoră aproape asupra tuturor lucrurilor care ţi se vor întâmpla în viaţă. Ralp Waldo Emerson spune:  „Omul devine ceea ce gândeşte toată ziua”.

De multe ori uităm de influenţele atât de pozitive cât şi negative ale minţilor noastre asupra noastră. Dacă speri să-ţi realizezi visurile şi să ai o viaţă pozitivă şi sănătoasă, atunci unul din domeniile vieţii tale în care va trebui să-ţi concentrezi eforturile este controlarea lucrurilor care intră în mintea ta.

Mintea ta este foarte puternică, dar totuşi atât de vulnerabilă, încât ceea ce intră în ea aceea va şi ieşi din ea. Dacă permiţi gunoiului să intre în mintea ta, atunci gunoi va ieşi din ea. Dacă în mintea ta intră lucruri bune, atunci tot lucruri bune vor ieşi din ea. Viaţa este un ecou; primeşti ceea ce investeşti în ea. Dacă îţi propui să plantezi gânduri negative, ce crezi că va creşte în mintea ta?

Jim Burns – „Supravieţuind adolescenţei”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More