Hermenauți – căutători ai semnificației, ai sensului, ai înțelesului…

0
17840

Nu stiu de ce, dar astăzi a fost un fel de ”travel day” pe Facebook… Am găsit cel puțin 3 postări interesante despre acest subiect și totul a culminat cu un scurt clip intitulat ”Why We Explore”, un episod dintr-o serie foarte interesantă creată de tipul de la ”Brain Games”, numită ”Shots of Awe”.

Cel mai mult mi-a plăcut un cuvânt pe care l-a folosit: ”hermenaut” – care vrea să însemne căutători ai semnificației, ai înțelesului. Etimologic s-ar compune din ”hermeneutică” (știința interpretării) și ”cosmonaut”.

”Suntem hermenauți. Suntem călători, căutători ai semnificației, ai sensului, ai înțelesului…”

Prima postare din cele 3 de care vă vorbeam a fost o reclamă la un site apărut recent (navigator.ro), similar booking.com sau Wizzair. Nu știu foarte multe detalii, dar pare destul de bine făcut și util… sperăm să crească.

Apoi am dat peste noul blog al unei colege de liceu (din câte țin minte a fost una din persoanele care au ”inspirat” subconștientul meu să mă determine să-mi fac blog). Iar ultimul articol scris de ea ”Inhale. Explore. Exhale” se potrivește perfect cu tema de azi. Enjoy!

P.S. – săptămâna trecută am primit o veste pe care o așteptam de când eram mic (când am făcut primul bucket-list :D) – în Aprilie o să ajung în sfârșit în Anglia!!!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.