Blogul unui medic rezident psihiatru pasionat de Minte, Medicina si Muzica. Cursuri Medicina Timisoara.

”Hitch, the date doctor” – sau pe românește, ”Cupidoctorul”

Chiar dacă e sesiune, puțină pauză de relaxare la un film bun nu strică, mai ales la o comedie cu bun simț (mai nou, ăsta-i un paradox…). Zâmbitul face bine la sănătate!

Filmul despre care vreau să vorbesc este Hitch. Eu îl știam de Hitch, the date doctor, dar pe internet o să-l găsiți în mare parte doar sub acest nume. Când am scris titlul, mi-a venit inspirația să-l traduc prin ”Cupidoctorul”.

L-am revăzut aseară, după ce am scris articolul 4 semne care prevestesc ”adânci bătrâneți” unei relații . Articolul se leagă puțin de ideea filmului, mai degrabă îmi contrazice puțin titlul prin faptul că nu există ”semne” specifice care garantează succesul unei relații. Așa cum am răspuns unui comentariu pe facebook referitor la acest articol, citez: ”semnele” astea au fost concluziile anumitor studii care dadeau procentaje mai mari de reușită comportamentelor respective…nu neaparat că e o ”garanție pentru succes”…fiecare suntem unici, reacționăm diferit…fiecare relație e unică…dar sunt unele chestii de care poți ține cont 🙂

Cam aceeași concluzie a avut-o și Hitch, la sfârșitul filmului: Basic principles: there are none (Principii de bază: nu există). Eu aș completa printr-o vorbă a bunicului meu (parafrazez): Dragostea nu are principii – ea însăși este un principiu.

Vizionare plăcută!

Fii la curent cu ultimele noutati de pe pagina de Facebook
Distribuie prietenilor:

Leave A Reply

Your email address will not be published.