Idei de ”vânzare”

0

Vinerea este pentru mine o fântână nesecată de idei. Nu știu de ce, dar în fiecare vineri seara, înainte de culcare, îmi vin tot felul de idei care mai de care (știți cum se numește o persoană care are foarte multe idei, nu?). De la idei de articole, de proiecte, de afaceri și mai ales de nume de domenii online. Ăsta a fost și motivul pentru care am decis să scriu această postare.

Am cumpărat în vacanța de vară vreo 4 domenii (.com și .info) pe care intenționam să le dezvolt în viitor (apropiat sau îndepărtat). După o îndelugată ”întrospecție”, am decis să renunț la aceste proiecte și să mă concentrez mai mult pe viitorul meu și pe dezvoltarea personală. De aceea, vreau să vă ofer vouă aceste idei de proiecte, împreună cu domeniile cumpărate, să le dezvoltați. Bineînțeles, dacă aveți timp și dorință pentru acest lucru. Eu, deocamdată, nu am nici timpul și nici resursele necesare pentru a dezvolta aceste proiecte. Tot ceea ce cer în schimbul acestor idei este dorința de a face un lucru de calitate și folositor celor din jur.

O altă idee care mi-a venit se referă la modul de finanțare/monetizare al acestor proiecte. Nu știu dacă mai există așa ceva prin România, dar m-am gândit la un sistem în care anumite firme să ”cumpere” reclamă pe aceste site-uri, dar banii să meargă în conturile unor asociații/ONG-uri care au nevoie de ajutor (m-am gândit la Centrul de resurse și asistență educațională Speranța, Fundația Estuar sau alte fundații pe care le cunoașteți ca fiind corecte și au nevoie de ajutor financiar). Prețul reclamelor va depinde, evident, de numărul de vizitatori unici pe care site-urile le au, iar la creșterea lor poate contribui fiecare printr-un like/share/tweet/mail etc. Așadar, site-urile se vor autopromova dacă va exista conținut de calitate.

Bun, să trecem la treabă!

  1. cunoaște.info – pentru acest domeniu m-am gândit la o colecție de cursuri/tutoriale video/text din toate domeniile și nivelurile de educație. De la materii din învățământul primar, liceu și până la specialitățile din mediul universitar. La ”producția” acestor cursuri/tutoriale pot participa studenți, profesori sau specialiști care doresc răspândirea unei informații de calitate. Știu că există Wikipedia și alte site-uri mult mai cunoscute pentru aceasta, dar m-am gândit ca acest site să fie cu specific românesc și să ajute mai ales la dezvoltarea educației românești. Am văzut în ultima vreme mulți profesori care țin lecții cu elevii lor prin intermediul internetului, pentru că acesta este un mediu foarte accesibil. Inspirație pentru cursuri se poate găsi pe Youtube sau pe site-urile unor universități de prestigiu care oferă cursuri gratuite online. De asemenea, pot fi făcute ”reclame” la cursurile de pe platforma ”Coursera” sau chiar producerea de cursuri românești pentru această platformă. Astea sunt doar câteva idei. Se pot adăuga și îmbunătăți, dar ideea de bază să rămână setea de cunoaștere.
  2. esanatos.info – există nenumărate bloguri, forumuri și siteuri pe acestă nișă. De ce încă unul? Pentru că majoritatea acestor site-uri sunt făcute pentru bani și pe cantitate, nu pe dorința de informare corectă și conținut de calitate. Pentru esanatos.info m-am gândit la o comunitate în care să scrie studenți la medicină, medici sau orice altă persoană din domeniu, să fie bine structurat, ușor de navigat și de găsit informația, iar informația să fie supusă rigorilor științifice medicale și în concordanță cu cele mai noi informații din domeniu. Mass-media abundă de distorsionări ale informației, mai ales cea medicală și cred că este nevoie de cineva să ofere ALTCEVA. Știu că va fi greu de făcut acest lucru, dar cu puțină voință și dedicare cred că va ieși un lucru interesant și util în același timp.
  3. newbraintimes.com – inspirat din ”mogulul” New York Times, am vrut să fac un site despre, din și pentru creier (am în proiect unul asemănător, în limba română, dar pe acela încă îl mai păstrez pentru dezvoltare). E un proiect în limba engleză, destul de ambițios, dar nu știu dacă voi putea vreodată să-l duc la bun sfârșit.
  4. thenewsdom.com – portal de știri, tot în limba engleză. Nu am prea multe idei pentru acest site. Am luat aceste două domenii în speranța în care voi putea scoate ceva ”profit” datorită cuvintelor cheie (brain și news) care sunt destul de căutate în google.

Cam astea sunt ideile pe care vreau să le ”vând”. Așa cum am mai spus, nu voi cere bani pentru aceste domenii, vreau doar să știu că vor ajunge pe mâini bune și că vor crește frumos. Cât îmi va permite timpul, voi ajuta și eu la dezvoltarea lor, dar nu vreau să fiu eu ”șefu'”. Știu că unele idei par absurde și nu au nici un viitor, dar poate are cineva o idee mult mai bună care poate să o implementeze într-unul din aceste domenii și să le scoată de la ”naftalină”. Oricum, domeniile sunt cumpărate și de-abia așteaptă să le pună cineva în funcțiune.

Dacă doriți să vă ”angajați” într-unul din aceste proiecte, please let me know!

sursa imagine: jeffbullas.com

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More