”Keeping Britain Alive” – documentar despre NHS (sistemul de sănătate britanic)

1

Iarăși documentare…și tot din Marea Britanie…și tot medicale…și tot pe OvidiusMD…

Ce să fac! Îmi plac documentarele! Și mai ales cele de la BBC :X (scuzați-mi cocalarismul, dar BBC-ul merită un asemenea emoticon :D)

Și de data asta o să vă prezint tot un documentar despre NHS (National Health Service – sistemul de sănătate britanic), unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din lume.

Titlul complet al documentarului este ”Keeping Britain Alive: the NHS in a day” (”Menținând Marea Britanie în viață: NHS-ul într-o zi” n.tr). Așa cum îi sugerează și titlul, documentarul va încerca un portret al renumitului sistem de sănătate britanic dintr-o singură zi.

100 de camere au fost folosite pentru aceasta, luând pulsul diferitelor spitale din întreg ”Regatul”. Au fost filmate cazuri obișnuite și mai puțin obișnuite petrecute într-o zi în spitalele din Anglia. O embolectomie la un AVC, o încercare de by-pass gastric (eșuată datorită descoperirii intraoperatorii a unei tumori ovariene) și alte câteva cazuri interesante. Pentru studenții la medicină e cu atât mai interesant cu cât operațiile sunt filmate în detaliu, așa cum le poți vedea în sălile de operație sau de la vizor (dar nu de la Județean…). Și, așa cum am zis și în recenzia precedentă, acest documentar este util celor care vor să plece la studiu/muncă în Marea Britanie, pentru a se familiariza cu sistemul de acolo.

Primul episod îl puteți urmări online mai jos, iar după vizionare, opiniile și comentariile le puteți lăsa puțin mai jos.

Episodul 1 (video online)

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More