Lisa Sanders – „femeia” din spatele lui House MD

0

Era musai să scriu articolul ăsta! Tocmai ce m-a abordat o colegă pe facebook și m-a întrebat cum cheamă cartea care a inspirat serialul Doctor House. Zilele astea am început cartea cu pricina – ”Every patient tells a story/Fiecare pacient spune o poveste” – scrisă de Lisa Sanders, medic și jurnalist la NewYorkTimes (rubrica ei din cadrul acestei publicații – Diagnosis – a inspirat, de fapt, producătorii serialului House MD). Ea este ”femeia” (referință la ”the woman” din Sherlock Holmes – sezonul 3 începe la 1 ianuarie 2014 :D) din spatele serialului (tot Lisa se numește și ”the woman” din viața lui House – ”Huddy”).

Totul a început la stagiul de gastro, când o rezidentă discuta cu asistenta noastră de stagiu despre un caz din această carte, iar atunci când i-a spus titlul mi-am adus aminte de varianta în engleză, pe care am întâlnit-o în articolele/documentarele/interviurile despre tot ce întâmpla în spatele serialului meu preferat. Nu îmi mai aduceam aminte numele autoarei (știam că are un ”L” și un ”S”…), așa că am ajuns acasă, am găsit cartea, am pus-o pe Kindle și acolo a stat până acum, în vacanță, când am început-o (pe tren – aici încep, de obicei, cele mai multe cărți).

Acum am ajuns la 30% și nu știu dacă am să apuc să o termin înainte de sesiune. Dacă nu, va intra la categoria: cum să te relaxezi în mod sănătos după sesiune.

Cartea nu prea are nevoie de foarte multă descriere ca să începi să o citești. Am spus ”House MD” și e suficient pentru a stârni curiozitatea oricărui student la medicină. Cred că ar trebui introdusă în categoria MUST READ a fiecărui medicinist, rezident, specialist.

Acestea fiind zise, fugiți la librării sau la google și faceți rost de această carte. Chiar merită!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More