Împreună suntem Little People! [guest-post]

0

Am fost rugată de Ovi să scriu un articol despre Little People. Și mă tot gândeam din ce punct de vedere să il scriu. Strict informativ… ceva mai personal… dar in final cred că e un mix intre cele două.

Am intrebat prima dată despre această asociație din pură curiozitate. A trecut cred 2 ani pana am intrebat din nou si eram hotarată sa aplic ca voluntar. A fost și timpul, momentul și locul potrivit pentru mine deoarece tocmai se faceau înscrieri. Trebuia sa trimit un CV și o scrisoare de intenție – ambele in engleză – și să mă prezint la interviu. Lene mare … să le scriu, sa mă mobilizez. Le fac pana la urmă, sunt chemată la interviu, decurge foarte bine si sunt sunată că am fost selectată. Nici in momentul în care am aplicat, nici la interviu, ci de abia la primele intalniri cu copii in spital mi-am dat seama mai bine în ce m-am bagat. Am avut parte și de un training minunat la Târgu-Mureș și toate acesetea m-au facut să înțeleg mai bine defapt ce fac eu aici in asociație sau cine este ea.

little people RomaniaMi-e ciudat să o numesc asociatie pentru că sună ca ceva foarte oficial si serios. Defapt este o familie si nu exagerez deloc cand spun asta. Avem doi parinti minunati – Katie si Shajjad Rizvi – care nefiind de nationalitate, au ales Romania pentru că au simțit că e nevoie de mai mult si pentru că se poate. Au un suflet enorm și sunt atat de modești și de calzi. Apoi avem niste surioare mai mari care sunt coordonatorii nostrii locali. Noi ne mandrim cu Laura Raducan, dar sunt si altele in 9 orase diferite. Iar in cele din urma suntem noi frățiorii si surioarele mai mici, adică voluntarii. Împreuna suntem Little People! 

Ceea ce facem este absolut unic. Oferim suport psihosocial tuturor copiilor de pe sectiile de oncopediatrie din țară. Doar mai tarziu mi-am dat seama cât de important este rolul nostru în spital și in viața fiecarui copil in parte. Ceea ce este iar un lucru minunat este că toți voluntarii suntem din domenii diferite, invățăm unii de la alții și ne adaptăm în funcție de dorințe și cerințe. Este primul loc pe care il intalnesc unde nu ți se impune ce să faci. Suntem liberi și creativi și diferiti. Astfel, copii au cele mai interesante si atractive activități care au diferite obiective. De la a-i face să se simtă confortabili în spital și cu cadrele medicale, la a îi ajuta să comunice mai mult, să aibă încredere în ei, să nu le fie frică ci sa fie curajosi precum mascota noastră ”Leul Curajos”, să accepte procedurile medicale cu ușurință, până la a îi face să țină pasul cu școala prin programul Fun School. Sunt multe, multe obiective, dar pe scurt încercăm să le oferim înapoi copilaria pe care această boală ți-o poate fura. Și nu ne oprim aici. Clubul Temerarii ii include pe toti adolescenții care sunt în remisie. Este un program unic de follow up si astefel aratam ca SE POATE!

Respect foarte mult ceea ce Little People oferă și mă simt onorată să fac parte din gașcă. Incă un lucru pe care doresc neaparat să îl mentionez este că această asociație nu face reclamă sau adună sponsorizări folosind imaginile copiilor suferinzi. Respectă enorm de mult intimitatea fiecaruia in parte, ceea ce mi se pare extraordinar.

Incercam sa ne extindem, asa că proiectul e in derulare. Daca se poate, să știți că VOTUL VOSTRU CONTEAZĂ!

S-a inscris pe platforma teimplici.ro, un proiect ce vizeaza debutul activităților de suport psihosocial pe secția de oncopediatrie din Târgu-Mureș. Ca de fiecare dată, programul va fi livrat cu ajutorul oamenilor mici, adică voluntari implicați și pregătiți. Pacienții din această zona doresc foarte mult sa îl întalnească pe Leul Curajos. Ne ajutați? Avem mare nevoie de voturile si susținerea voastră. Procedura de vot este simplă, trebuie doar să vă creați un cont accesand link-ul

http://www.teimplici.ro/index.php/site/login

iar dupa autentificare să votați aici

http://teimplici.ro/index.php/proiecte/view/id/180

Mulțumim!

Little People este sustinut si de United Way Romania  care in parteneriat cu Balul Vienez de la Timisoara organizeaza acest eveniment deosebit de elegant. Va invit la repetitia generala a Balului Vienez de la Timisoara care va avea loc joi, 4 decembrie la ora 19.00 in sala Operei.

Pretul biletului este de 25 lei dar daca doriti sa faceti donatii mai substantiale, se poate.

SCOPUL Balului este unul caritabil, toti banii fiind stransi de United Way Romania care va ajuta 750 de copii si pensionari, iar Little People este sustinut si de aceasta organizatie.

DE CE sa veniti? pentru ca:

  • Contribuiți la o cauză nobilă, toate fondurile urmând a fi direcționate către sprijinirea a 750 de timișoreni aflați în nevoie.
  • Veți fi primii care urmăresc Live coregrafia debutanților din acest an, chiar cu o seară înainte de eveniment. Si va spun sincer ca merita.
  • Veți asculta muzică clasică Live, interpretată impecabil de Spirit of Vienna Ensemble, orchestra venită special de la Viena. Vom avea ca invitata si o soprana deosebita de la noi din tara.
  • Veți vedea Sala Teatrului Național așa cum arată doar o singură dată pe an: strălucind şi fiind pregătită de Bal.

Se fac lucruri deosebite de către oameni curajoși și motivați. În final, toate astea ne fac să fim mai buni, mai răbdători și ne învață să dăruim necondiționat. Sunteți invitați să participați și să vă implicați. Totul depinde de NOI.

Fiți buni!

Alexandra Moldovanustudentă în anul VI la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș”, Timișoara – Medicină Generală

N.R – Am rugat-o pe Ale să scrie acest articol pentru a-l include în campania de creștere a gradului de conștientizare asupra cancerului cu ocazia No-Shave November. Mulțumesc, Ale!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More