Mașina e o armă. Nu te juca cu ea!

0

Cred că ziua de miercuri a depășit pragul de 300.000 de protestatari… împotriva zăpezii. Miercuri dimineața, majoritatea celor care locuiesc în București au rostit în cor ”Iaaaaaar?” atunci când s-au uitat pe fereastră și au văzut ”mult-așteptatul” alb de afară.

După-masă revin de la serviciu și fac niște calcule scurte: ”Dacă ninge în ritmul ăsta, eu mâine sigur nu mai ies din București. Gata! Facem bagajul și plecăm acum!” Trebuia să ajungem la controlul de 34 de săptămâni și nu puteam risca să ne bazăm pe autorități că vor deszăpezi în timp util drumul să putem pleca joi.

Curăț mașina, rașchetez gheața de pe geamuri și faruri și pornim la drum. Ajungem pe centură și stăm blocați timp de o oră fără să știm motivul. În timp ce așteptam cuminți să ne mișcăm și noi măcar 10 metri, simțim cum se mișcă ceva în portbagaj. Din câte țin eu minte, nu am uitat pe nimeni acolo… S-a oprit. Refresh la Facebook. Cutremur! Aaaa! Asta era!

Pornim într-un final și ajungem pe autostradă. Viscol, fulgi din toate părțile, dar șoseaua era surprinzător de bine îngrijită. Ca un șofer conștiincios, adaptez viteza la condițiile de drum și conduc preventiv. E deja noapte, așa că am pornit și luminile de ceață pentru orice eventualitate.

După câțiva kilometri observ o mașină cu semn de începător, care mergea cu viteza regulamentară acelui semn, dar puțin cam dezorientat/ă. Reduc viteza și aștept să văd dacă va găsi o bandă pe care să rămână. După vreo câteva minute s-a decis pentru prima bandă și încep încet-încet să-l depășesc. Ajungând în dreptul lui, observ cum spațiul dintre mașina lui și parapetul din stânga mea se îngustează subit. Pfff…s-a răzgândit iar! Pun piciorul pe frână (am avut mare noroc cu ABS-ul), un țipăt din dreapta îl precede pe cel al claxonului și scăpăm doar cu o sperietură groaznică (care sperăm să nu-l fi afectat pe Răducu).

Mâna mi-a rămas încleștată pe claxon preț de câteva secunde bune în semn de mulțumire că ne-a salvat – dacă nu era el, șoferul din mașina începătoare sigur nu realiza că nu e singur pe drum. Păi cum să realizeze dacă era cu telefonul în mână?

Mașina e o armă. Nu te juca cu ea. Chiar dacă ai permis pentru asta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More