No-shave November?

0

Cred că orice facebook-ist vede în fiecare zi pe perete câte un status, un selfie sau un meme cu ”No Shave November”. Dar știu că majoritatea din cei care postează nu știu pentru ce fac acest lucru și habar n-au ce înseamna No-shave November. E o situație aproape identică cu ALS Ice Bucket Challenge

Recunosc că prima dată când am văzut statusurile nu prea am știut nici eu cu ce se mânâncă ”No-shave November”-ul asta. Dar am făcut puțin research și am aflat câte ceva din istoria acestui ”sport extrem”. Ideea din spate e interesantă și m-am gândit să mă înscriu. Din păcate, n-o să fie un No-Shave November ca la carte, pentru că ultima dată când am pus lama pe față a fost in 2 noiembrie – nu din cauza alegerilor, bineînțeles…am fost la o nuntă și nu prea stătea frumos ca muzicanții să meargă nebarbieriți. Dar cum luna asta nu prea am evenimente importante la care să particip (sper), o să las pilozitatea mea facială să crească în voie. Cine-s eu să mă opun?

Ce este, de fapt, ”No-Shave November”?

Simplu, este o modalitate simplă de a crește gradul de conștientizare cu privire la cancer. A apărut prin 2009 ca un fan-page (care apoi a crescut treptat, devenind o reală organizație) pentru cei care vor să se implice în lupta împotriva cancerului și să se distreze pe deasupra. Și ce poate fi mai distractiv decât să-ți lași părul să crească (bolnavii de cancer, de obicei, nu mai au acest privilegiu), să nu mai mergi la epilat, la tuns și pe deasupra să poți fi de ajutor unei cauze nobile. Mai multe detalii despre acest concept puteți găsi pe site-ul oficial al organizației> no-shave.org

Ce poți face?

În Noiembrie nu mai dai banii pe produse de barbierit, ceară, tuns sau alte servicii pentru îngrijirea părului și îi strângi fie pentru a-i dona unei asociații care are ca scop prevenirea/ajutorarea bolnavilor de cancer, sau poți să-i oferi unei persoane cunoscute care suferă de cancer.

Cazul pe care vreau să-l ajut este cel al Timeei Asanache, o tânără care a început prea devreme lupta cu această boală cumplită; eu o să donez toți banii pe care-i strâng din publicitatea de pe blog luna asta – nu sunt mulți, dar voi puteți ajuta la ”înmulțirea” lor – și o să încerc să public cât mai multe articole despre prevenția cancerului – din nou, și voi puteți contribui la aceasta prin distribuirea de materiale sau chiar creerea lor, blogul meu vă stă la dispoziție.

Se mai înscrie cineva?

Oricine poate participa la acest program, indiferent de sex, statut social sau… orientare politică. Vom face puțină pagubă saloanelor de înfrumusețare, dar măcar știm că am făcut ceva pentru creșterea gradului de conștientizare asupra cancerului. Mai mult, prietenii voștri de-abia așteaptă să vadă pozele de la sfârșitul lunii și poate-i convingeți să intre și ei în horă anul viitor (sau modificăm theme-ul în fiecare lună… No-shave December, No-shave January etc).

Dacă doriți să o ajutați pe Timeea, s-a creat un grup special pe facebook – ”Alături de Timeea Asanache” pentru asta unde aveți cele mai noi informații și unde puteți afla modalitățile de a o ajuta financiar.

Happy No-Shave November!

No Shave November

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More