Clape timide pe YouTube. Pianiști extraordinari pe care-i cunoaște puțină lume

0

De Richard Clayderman și ThePianoGuys a auzit majoritatea. Chiar dacă sunt extrem de talentați, mulți artiști de azi nu prea au public care să îi ajute să crească.

Dacă vreți să alegeți ceva nou pentru muzica de relaxare, de studiu sau pur și simplu vă place să ascultați muzică de pian, am creat o listă cu câțiva pianiști mai puțin cunoscuți pe care fie i-am ascultat/descoperit recent, fie le ascult fiecare postare nouă de când i-am găsit pe YouTube.

1 of 10

Nathan Alef

Prima piesă pe care țin minte că am ascultat-o de la Nathan Alef a fost ”Rather Be”. Asta a fost prin 2014. Stilul pe care îl arată în ultimele piese se apropie foarte mult de ceea ce mi-ar plăcea mie să cânt. De exemplu, Hallelujah:

Sau Amazing Grace:

Dar are și jazzul la el

și știe să acompanieze perfect!

2 of 10

Yohan Kim

Da, există 4 nivele în muzică. Începător, Avansat, Expert și… Asiatic. Yohan Kim nu face excepție. Ca orice bun copil koreean, la 3 ani știa deja să cânte la pian. Iar acum, la 16…


3 of 10

Michael Fesser (RelaxDaily)

Chiar dacă cei 462.590 de abonați nu îl recomandă pentru ”Anonimi YouTube”, Michael e artistul care ajută oamenii să se relaxeze prin muzică. Se poate spune că face un fel de muzicoterapie.

A început proiectul RelaxDaily în 2011 (eu cred că l-am descoperit puțin mai târziu, dar atunci nu era chiar așa de popular), iar astăzi are 2 fluxuri continue (24 de ore din 24) de muzică relaxantă, numai bună pentru citit, meditat sau calmat.

Câteodată are și sesiuni live în care își așterne ideile așa cum îi vin în acel moment:

4 of 10

Jacob Koller / The Mad Arranger

No need for further introduction. ”The Mad Arranger” says it all.

5 of 10

Johnny May – Ragtime King

Să rămânem pe tărâmul virtuoșilor și să-l prezint pe Johnny May. Menționez că lista nu e ierarhică. Johnny May e unul dintre preferații mei pe care îl ascult frecvent și urmăresc conștiincios aproape toate clipurile noi. Cred că l-am postat de vreo 3-4 ori și pe contul de Facebook. Îl admir foarte mult pe Johnny atât pentru talentul lui, cât și pentru disponibilitatea de a învăța pe alții și de a bucura mulțimile care vizitează Disneyland în fiecare zi.

6 of 10

Peter Bence – vecinu’

Peter Bence e destul de popular, dar multe dintre piesele mele preferate de la el nu sunt chiar așa de populare. De exemplu, Cry me a river – prima piesă postată de el:

7 of 10

Sonya Belousova – PlayerPiano

Costume, Decor, Virtuozitate, Lumini, Atenție, Motor, Acțiune!

Și în final, pentru fanii coloanelor sonore din filme sau jocuri, am pregătit 3 artiști interesanți, în ordinea inversă a frecvenței cu care îi urmăresc:

8 of 10

Mark Fowler

9 of 10

Kyle Landry

Kyle Landry e unul dintre primii pianiști YouTuberi pe care i-am urmărit chiar dinainte să învăț să dibuiesc și eu mai bine cum e cu acordurile, armonia sau improvizația.

10 of 10

Talent autohton

Și dacă tot l-am pomenit pe Kyle Landry (un erou comun), vreau să promovez și talentul autohton, talent de la care am învățat/furat fără să cer voie (mulțumesc Eddie și Eusebiu!), sau pe care i-am inspirat (Ștefy).

Nu în ultimul rând, vreau să reiau anunțul ăla mic de pe imaginea de titlu. Vând pianul! Stă nefolosit, neacordat, neîngrijit și nu merită o așa soartă!

Dacă aveți nevoie de pian acustic, cu un sunet excelent (după ce va fi din nou acordat și recondiționat, bineînțeles), aruncați o privire pe https://www.olx.ro/oferta/pian-vienez-rudolf-stelzhamer-ID9CLEp.html

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More