Publicitatea pe Facebook – metodă simplă, sigură, ieftină și ”neinvazivă”

1

Ieri am scris pe pagina de facebook că o să vă spun ”trick”-ul prin care am reușit să ”conving” peste 1000 de persoane să dea like la pagina blogului. Metoda e simplă, nu e nici un secret și o poate folosi oricine dorește ca postările lui să fie vizualizate de cât mai multe persoane. Se numește… [drumrolls] Facebook Ads (Sistemul de publicitate plătită prin facebook).

Acest sistem este cel mai ieftin, mai sigur și mai simplu sistem de publicitate pe care l-am folosit. Am mai folosit la început sistemul de la Google (am primit prin poștă un coupon de 200 RON pentru publicitate – gratis), dar au fost suficienți doar pentru vreo 400 de click-uri către blogul meu. Am mai plătit vreo 20 de euro pentru o înscriere în directoarele românești, dar nu cred că a făcut mare diferență, poate chiar a făcut mai rău. Din experiență se învață!

Am zis să încerc și Facebook Ads. Prima dată l-am folosit pentru a promova giveaway-ul ”Miturile care ne schimbă viața”. Atunci, dacă mai țin bine minte, am plătit vreo 13 RON pentru vreo 8000 de vizualizări. S-a meritat, zic eu, pentru că asta mi-a adus câteva zeci de like-uri și subscriberi la newsletter.

Acum am început din nou să folosesc metoda asta de promovare cu articolul despre afacerea surorii mele. Apoi am încercat și cealaltă opțiune (în afara promovării postărilor), cea axată pe strângerea fanilor pentru pagina ta de facebook. Și aici sunt mai multe opțiuni de promovare. Cea mai bună, după mai multe încercări, a fost ”optimizarea anunțului pentru click-uri”. Acesta îți permite să licitezi un preț pentru fiecare click pe care-l primești pe anunț și să îți alegi ”audiența” în funcție de domeniile de interes, locația și limba vorbită de utilizatorii pe care vrei să-i ”atingi”, care vor vedea anunțul tău la secțiunea ”Sponsored” a interfeței. Așadar, până în momentul acesta, anunțul meu a fost văzut de 17.000 de persoane, 219 au dat click pe el, iar la 161  le-a plăcut ce au văzut și au apăsat butonul Like. Totul cu doar 16 RON=0,10 RON/like.

De ce-mi trebuie mie publicitate? Că și-așa nu câștig nimic din blog (am scos de vre-o luna toate reclamele de pe blog). Pentru că asta mă motivează să scriu mai mult și mai bine, pentru că știu că s-ar putea ca ce scriu să influențeze în vreun fel viața celor care citesc blogul și în mică parte pentru a crește puțin nivelul de serotonină când vezi că ai peste 1000 de like-uri pe blog 😀

Acestea fiind zise (am promis ieri că o să vă zic ”secretul”), am plecat la învățat că mâine e zi de examen: Medicina Muncii.

Baftă la examene și spor la învățat (pentru cei care încă mai sunt în sesiune)!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More