Recomandare serial medical – Three Rivers (Trei râuri)

1

Sunt/au fost multe seriale medicale pe ”piață”. În engleză le zice ”show”. Aceste show-uri se numesc pe bună dreptate așa. Dar am ajuns să descopăr un serial care este (de fapt a fost) mai mult decât doar un ”show”. Se numește Three rivers

Am spus mai sus că ”a fost” un serial, deoarece producția s-a întrerupt după doar un sezon. De ce? Mulți se întreabă asta (cel puțin utilizatorii vplay.ro). Răspunsul  este simplu: nu este (doar) un show. Pentru ca o producție de televiziune să fie populară, trebuie să conțină acele ”elementele cheie” – le știți care sunt, nu are rost să le enumăr. Acestui serial se pare că ii lipsesc câteva din aceste elemente și probabil că din această cauză s-a întrerupt după numai 13 episoade.

Three rivers este un serial medical care are ca și subiect principal chirurgia de transplant. Localizare: spitalul ”Three Rivers” din Pittsburg (nu cred că există acest spital în realitate; cred că a fost numit așa datorită celor 3 râuri care trec prin Pittsburg, Pennsylvania). Actorii nu sunt foarte cunoscuți (l-am recunoscut doar pe ”Lewiki” din Perception, dar apare doar într-un singur episod) dar împreună cu povestea au produs un serial frumos. Cred că chirurgia de transplant este una din cele mai emoționante specializări, deoarece ”afectează” cele mai multe persoane: medicul, pacientul și familia donatorului. Eu nu am avut tangențe cu această ramură până acum, dar cred că o să am timp în următorii ani de medicină. Acest serial cred că a făcut, pentru mine cel puțin, chirurgia de transplant să iasă din sertarul ”Not interested” și să se mute în ”Maybe, who knows?” (deocamdată, în acest sertar se află încă un dosar mare pe care scrie ”Neuroscience”).

Pentru mediciniștii din Timișoara mai sunt câteva zile până la începerea noului an universitar, deci în aceste puține zile de vacanță rămase, un sezon de 13 episoade se poate ”consuma” foarte ușor. Eu încă nu l-am ”devorat” pe tot, dar încă mai e timp. Dacă v-a plăcut trailer-ul de mai jos, puteți lua în considerare indicațiile de mai sus.

Serialul integral se poate urmări atât pe canalul de youtube de mai sus, cât și pe vplay.ro

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More