Timișoara în beznă

0

Afară-i beznă (ne)liniștit,
Și-n casă arde becu,
Curentu-i musai economisit
Că s-a subțiat bugetu’!

Pff…nu prea am talent eu la poezie, dar am încercat să descriu cât mai poetic situația din seara asta.

Situația fiind…bezna. Am ajuns în Timișoara cu trenul (care a avut o întârziere de vreo jumătate de oră), am luat 8-u’ de la gară și pornim înghesuiți spre ”casă”. Mergem o stație și ne dăm seama că-i cam întuneric afară…de fapt, singurele lumini vizibile erau cele ale mașinilor și luminile din casele/apartamentele oamenilor (aaa…am uitat de luminile de la Biserica din Piața Mocsonyi).

Cum stăteam noi liniștiți în tramvai și admirând bezna (parcă eram într-un tunel, nu se vedea nimic de-o parte și de alta a tramvaiului…), m-a prins o muză de zile mari și îi spun lui Roland (colegul de apartament): ”Dacă o ținem în ritmu ăsta, peste vreo câțiva ani, cele mai vândute romane vor fi din nou cele polițiste în genul celor scrise de Sir Arthur Conan Doyle – ”Aventurile lui Sherlock Holmes”– care descriau crimele comise în epoca Victoriană (viitoare Victor Pont-iană).

Ajungem în stația Olimpia…super aglomerație…vine lumea de la stadion (ne-am gândit că o fi vre-un meci, dar a fost nevoie doar să ieșim din tramvai ca să auzim ”bumtzi-bumtzi” și ne-am dat seama că e concert – nu știu exact cine a susținut acest concert, după voce mi s-a părut că a fost Horia Brenciu – dacă are cineva informații mai sigure, îl rog să ne informeze și pe noi :D). Am reușit cumva să ne strecurăm prin turmă și am ajuns în sfârșit la casa noastră, casă în care vom mai sta doar 2 săptămâni, cât mai durează practica – de la anu ne mutăm. Yeyyy!

Am mai dat doar un scurt telefon de noapte bună și am trecut repede la taste să vă spun și vouă ”peripeția” din seara asta. Noapte bună!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More