Top cinci lucruri pe care nu le știi despre nou-născuți

0

Majoritatea nou-născuților sunt cam la fel, nu-i așa? Au nevoie de atingere, de mâncare și de somn. Dar știați că unii nou-născuți se prezintă cu lucruri care ne fac să ne întrebăm: „Ce? Nu se poate!” Tocmai am întrebat o proaspătă mămică dacă a auzit vreodată de acneea bebelușilor. Răspunsul ei a fost: „Credeam că acneea nu începe până la pubertate? Dar, de fapt, bebelușii au adesea acnee, cunoscută și sub numele de miliaria, și este absolut normal și nu trebuie să ne facem griji. Cu toate acestea, oricât de tentant ar fi, nu încercați să spargeți niciuna dintre pustule, deoarece acest lucru poate introduce bacterii și provoca o infecție. Iar infecțiile la nou-născuți sunt periculoase și poate lăsa cicatrici. Așadar, ce alte lucruri pe care poate nu ți-ai dat seama că este important să le știi despre nou-născuți?

Iată topul meu cu cele cinci anomalii pe care le pot avea nou-născuții și care ar face pe majoritatea dintre voi să strâmbe din ochi.

Garourile de păr

Firele mici de la șosete și alte haine, pe lângă păr, se pot găsi înfășurate în jurul degetelor de la picioare, degetelor de la mâini sau chiar a penisului unui bebeluș. Pe măsură ce bebelușul se mișcă, aceste garouri se strâng singure, creând o pierdere periculoasă a circulației care ar putea duce la o amputație. Vă recomandăm să verificați la fiecare schimbare de scutec dacă nu sunt fire și fire de păr libere pentru a preveni orice problemă.

Iar dacă bebelușul pare pur și simplu inconștient fără un motiv întemeiat, o bună inspecție a întregului corp, până la degetele de la picioare, poate fi înțeleaptă și am auzit mai mult de o poveste despre un bebeluș pur și simplu nefericit care a dus la găsirea de către un părinte a unui deget mic umflat și roșu, cu un fir de păr înfășurat strâns în jurul lui.

Umflarea sânilor nou-născutului

Mamele pot transmite estrogenul la nou-născutul lor provocând umflarea sânilor atât la nou-născuți de sex masculin, cât și la cei de sex feminin. Este relativ moale la majoritatea bebelușilor, dar poate avea de fapt o senzație mai fermă și, dacă nu vă așteptați la acest lucru, poate fi destul de surprinzător. De multe ori începe să apară în jurul zilei a treia.

Această umflătură a sânilor este absolut normală și ar trebui să dispară până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni, pe măsură ce hormonii părăsesc corpul bebelușului. Bineînțeles, fiecare bebeluș are propriul său calendar și acest lucru ar putea să se întâmple mai devreme sau mai târziu de intervalul de timp de 2 săptămâni. Dacă vă îngrijorează, verificați neapărat cu furnizorul de servicii medicale, dar sunt șanse mari ca acesta să vă spună că este absolut normal. Aveți grijă să nu strângeți sau să masați sânii bebelușului pentru a-l face să dispară, deoarece acest lucru poate provoca o infecție sub piele.

Scurgerile de la sânul nou-născutului

Estrogenul provenit de la mamă poate determina, de asemenea, ca nou-născuții de sex masculin și feminin să aibă scurgeri de lichid din sâni. Aceasta se numește lapte de vrăjitoare și este comună și dispare în două-trei săptămâni. Unii părinți sunt foarte îngrijorați de acest lucru și, bineînțeles, ca în cazul oricărui lucru, verificați cu furnizorul de servicii medicale, dar o mulțime de bebeluși au acest lucru.

Menstruație

Fetițele nou-născute pot avea ceea ce pare a fi o menoree sau o menstruație. Și, bineînțeles, găsirea de sânge în scutecul unui bebeluș, indiferent cât de mică este cantitatea, este profund îngrijorătoare atunci când nu știi despre ce este vorba.

Uneori, părinții nici măcar nu sunt siguri că îl văd cu adevărat, deoarece scutecele de unică folosință, în special, absorb atât de bine. Și, bineînțeles, deoarece este de obicei amestecat fie cu o scurgere mucoasă, fie cu urină, poate apărea ca fiind portocaliu deschis, roz, striat sau roșu aprins. Este considerat total normal. Aceasta poate fi o apariție unică sau poate apărea de mai multe ori. Ca și unele dintre celelalte lucruri menționate, acest lucru se datorează, de asemenea, excesului de estrogen și, dacă apare de mai multe ori, ar trebui să dispară încet în primele două luni.

Lanugo/Vernix

Lanugo este părul super fin și super moale care acoperă corpul nou-născutului este pentru ca vernixul să se atașeze. Poate fi de orice culoare și poate fi prezent oriunde pe corp, dar apare adesea pe umeri, în josul brațelor și pe spate. Poate fi destul de gros la unii bebeluși, dar acest păr va dispărea în decurs de câteva zile până la câteva săptămâni, în funcție de copil

Vernixul este o peliculă albă și groasă care acoperă nou-născutul la naștere. Este alcătuită din celule cutanate eliminate și din secrețiile glandelor cutanate din in utero. Vernixul este de obicei șters de pe nou-născut la scurt timp după naștere și dispare complet după prima baie a bebelușului. Cu toate acestea, o nouă tendință naturistă în sala de nașteri este de a masa vernixul pe pielea bebelușului, deoarece poate fi foarte hidratant și pare să aibă un rol în colonizarea bacteriană pozitivă pentru nou-născut, ceea ce poate ajuta, eventual, în cazul infecțiilor.

Bebelușii sunt niște omuleți fascinanți și cu cât știm mai multe despre ei, cu atât mai distractivă poate fi viața cu un nou-născut, chiar dacă unele lucruri par a fi neobișnuite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More