Un nou medicament promite un efect rapid și robust în depresia postpartum

0 98

Un studiu în faza a doua arată că alopregnanolonul, un metabolit al progesteronului, este o importantă opțiune în tratamentul depresiei postpartum.

Îmbunătățirile au apărut chiar după 24 de ore de la administrarea intravenoasă a medicamentului, cunoscut ca Brexanolon, și au fost susținute chiar și după o lună de tratament.

În perioada post-natală, nivelul de alopregnanolon scade dramatic, speculându-se că ar avea un rol în dezvoltarea depresiei post-partum.

Această teorie a fost testată într-un studiu randomizat controlat pe un lot de 21 de femei cu depresie post-partum severă (HAM-D>26), aflate în primele 6 luni de după naștere. Au fost împărțite în două grupuri, unul care a primit brexanolon intravenos titrat timp de 60 de ore, iar celălalt a fost testat cu placebo.

În grupul care a primit brexanolon s-a observat o reducere a scorului HAM-D cu mai mult de 20 de puncte (p=.008). Aceleași îmbunătățiri s-au produs și în scorurile scalei Montgomery-Asberg.

Nu au existat efecte adverse importante, decese sau discontinuări.

Pot să spun că din punct de vedere clinic [intervenția] a fost bizară. După primele 24 de ore, pacienta a trecut de la o stare depresivă profundă, retrasă, în care nu interacționa cu nimeni, la o stare complet schimbată. Părea înviorată, zâmbea și vorbea cu ceilalți pacienți.

Aș fi fost sceptică dacă nu aș fi văzut cu ochii mei rezultatele.

Dr. Meltzer-Brody, asistent universitar la departamentul Psihiatrie al Universității Nord Carolina, SUA.

Rezultatele au fost prezentate la Întâlnirea Anuală a Societății Americane de Farmacologie Clinică din 2017.

Studiul a fost sponsorizat de Institutul Național al Sănătății și Sage Therapeutics.

Source New Drug Shows Rapid, Robust Effect in Postpartum Depression

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More