Viitorul realității virtuale: Fove, Omni, Oculus Rift și… medicina

0

Quick fact: I’m not a gamer!

Acum că am stabilit asta, pot să trec liniștit la subiect. Cred că fiecare dintre voi a auzit măcar o dată sintagma ”realitate virtuală”. Până adineauri credeam că apogeul ”realității virtuale” pentru ”consumatorul” de rând îl reprezintă o seară de week-end la un film 3D, iar pentru cei norocoși, un film 7D în IMAX. Eh, se pare că am rămas puțin în urmă cu noutățile din tehnologie (dovadă fiind ”eroul” meu, Nokia Lumia 520), dar vreau să recuperez prin articolul de astăzi.

Cați dintre voi ați văzut House MD? Bun… acum, câți dintre voi ați văzut episodul 2 din sezonul 6 (”Epic Fail” – jocul video cu monștri, ochelari 3D etc)? Okay, mai specific… câți dintre voi ați crezut că acel joc video nu poate exista în realitate, sau că există într-un viitor mai îndepărtat… sau mai apropiat? I did… până azi.

Acum încerc să mă gândesc care au fost ”etapele” prin are am ajuns să scriu acest articol. Aaa… da… the mighty 9GAG. Chiar dacă nu-i agreez toate postările, astăzi chiar a dat lovitura cu un clip despre o nouă tehnologie (FOVE) care a ajutat un băiat cu dizabilități să cânte la pian cu…ochii. Da, ați auzit bine: poți să cânți la pian cu ochii! Un click pe link-ul de mai sus vă explică mai multe 🙂

Încă nu v-am lămurit ce-i cu atâtea nume ciudate în titlul acestei postări. Pe ”FOVE” l-am prezentat mai devreme. De la ”FOVE”, câteva clipuri mai sus pe 9GAG.tv apare și ”Oculus Rift”. Scary thing…but worth trying! De la clipul ăla a început distracția. Am mers la locația lui originală (YouTube) și acolo am avut de unde să-mi extind cunoștințele despre subiect. Am aflat despre Omni, despre Cyberith Virtualizer și despre cum aceste ”futurisme actuale” (mda, that was just… me) chiar pot ajuta.

În primul rând, am văzut cum poate ajuta un copil cu dezabilități să-și împlinească visul de a cânta la pian. Mai mult decât atât, Oculus Rift poate fi folosit cu succes în medicină. Am găsit un articol pe Forbes care enumeră câteva beneficii ale acestor ochelari (tratamentul unor tulburări psihice – PTSD, fobii, phantom limb-, chirurgie, telemedicină etc).

Iar nu în ultimul rând, Oculus Rift + Omni/Cyberith Virtualizer te scapă și de kilogramele în plus, ba chiar îți prelungesc viața (așa cum reiese din numeroasele studii care spun că lipsa mișcării îți scurtează viața cu…mult)!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More